slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αλαβάνος: Στην Ελλάδα κυβερνά η Merkel

    

«Καταλύτης της νέας πλειοψηφίας μπορεί να είναι η Αριστερά». Αυτό δήλωσε μιλώντας σήμερα σε συγκέντρωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής στο γήπεδο του Σπόρτινγκ ο Αλέκος Αλαβάνος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε εναντίον της κυβέρνησης λέγοντας ότι υποκύπτει σε «ιμπεριαλιστικές εντολές, τελεσίγραφα και διατάγματα» και επανέλαβε ότι «πρωθυπουργός της χώρας είναι η κ. Merkel».

Απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στον Συνασπισμό και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο έσπευσε να απαντήσει στις επικρίσεις, ότι επιθυμεί τη διάσπαση της Αριστεράς. «Μόνο μέσα σε μια γη ενότητας και κοινής δράσης μπορεί να μαζέψουν χυμούς οι ρίζες του Μετώπου. Όχι μόνο να ενώσουμε την Αριστερά. Να ενώσουμε την Αριστερά με ρυάκια από κάθε πολιτικό χώρο, με τη νεολαία, σε ένα ασταμάτητο χείμαρρο», επισήμανε.

Ο Αλ. Αλαβάνος έκανε άνοιγμα προς τις πολιτικές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, λέγοντας: «Απευθυνόμαστε στις δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Μέχρι και ως εκείνο τον αντιεξουσιαστικό χώρο που κατήγγειλε αδυσώπητα την δολοφονική βία στη Marfin. Στα κινήματα. Συντροφικά ας πάρουμε την πρωτοβουλία να οικοδομήσουμε Μετωπικές Επιτροπές. Θα βρούμε στους πολίτες εύφορη γη. Κάθε κομματικής προέλευσης».

http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: