slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πάλι η «μαρίδα» θα πληρώσει τις φοροεπιδρομές

Από Factorx
Μετά την επιχείρηση «γιατροί του Κολωνακίου» η οποία εστέφθη από μεγάλη επικοινωνιακή επιτυχία, σειρά παίρνουν μια σειρά από επαγγέλματα και πολίτες υπεράνω υποψίας. Η κυβέρνηση βάζει τον ΣΔΟΕ να ξεσκονίσει τις επόμενες εβδομάδες εκατοντάδες φορολογούμενους από διάφορους χώρους.

Εκεί που θα χτυπήσει περισσότερο είναι τους τραγουδιστές, ηθοποιούς, τους ποδοσφαιριστές, συμβολαιογράφους, ανθρώπους της τηλεόρασης με μεγάλα συμβόλαια, δικηγόρους με γραφειάρες και συνεργάτες, μεγαλοδημοσιογράφους που έχουν μετατραπεί αίφνης σε επιχειρηματίες και βρίσκουν εκατομμύρια ευρώ για εφημερίδες και κανάλια κ.λπ.

Φανταστείτε λοιπόν το σόου που έχει να γίνει για


πολύ καιρό όταν κάθε πικραμένος θα βγαίνει στα κανάλια και θα λέει «όχι δεν είμαι εγώ που φοροδιαφεύγω, είναι ο τάδες συνάδελφος που έχει τόση αμοιβή και τόσα μαύρα».

Έχει να γίνει χαμός και με τους ανθρώπους της τηλεόρασης, σελέμπριτις και όχι οι οποίοι θα κάνουν το σώου τους αφού μηδέν κακόν αμιγές καλού.

Και καλά να βγει κάτι απ’ όλη αυτή την εκστρατεία να πούμε μπράβο στους μηχανισμούς. Αλλά πολύ αμφιβάλλουμε αφού για πολλοστή φορά τα ακούμε.

Η φοροδιαφυγή είναι οι ευνοημένοι από το σύστημα επιχειρηματίες που έχουν κάνει περιουσίες διότι κανείς δε βρέθηκε να τους ελέγξει. Τώρα, άντε να φάνε και κανένα πρόστιμο, να κάνουν κάνα καλό διακανονισμό και να λήξει η υπόθεσή τους.

Ποιος θα αγγίξει τους «επώνυμους» όταν όλοι οι πολιτικοί έχουν «κολλητούς» από αυτό το χώρο.

Ένα παράδειγμα μόνο: Στην αμαρτωλή Μύκονο όπου έχουν κτιστεί εκατοντάδες αυθαίρετα εκατομμυρίων ευρώ και όπου αποκαλύφθηκε ότι ο προϊστάμενος της πολεοδομίας είχε εκατομμύρια προσωπική περιουσία, γιατί δεν σαρώνουν οι εφοριακοί;

Μα γιατί στο νησί των ανέμων έχουν σπίτια δεκάδες πολιτικοί ή επιχειρηματίες – φίλοι πολιτικών. Σιγά μην τους πειράξει κανείς αυτούς.

Να μας το θυμηθείτε, όταν πάψει αυτός ο επικοινωνιακός βομβαρδισμός η «μαρίδα» θα την έχει πληρώσει και τα πιράνχας θα κάνουν πάρτι στην υγεία των κορόιδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: