slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Όχι άλλοι χαμένοι μήνες

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υπεύθυνος του Τομέα E ργασίας και K οινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (Ε.Σ.Α.) για το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η εκτίναξη του εθνικού ποσοστού ανεργίας, δημιουργεί έντονο προβληματισμό και ανησυχία. Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η ανεργία στην Ελλάδα, για το μήνα Φεβρουάριο, σκαρφάλωσε στο 12,1% έναντι 9,1% τον Φεβρουάριο του 2009 και 11,3 % τον Ιανουάριο του 2010. Αντίστοιχα, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 154.280 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2009. Η τάση που διαμορφώνεται, πλέον, δείχνει ότι η ανεργία εξελίσσεται στο χειρότερο εφιάλτη της Ελληνικής κοινωνίας, με δυσμενείς επιπτώσεις, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Η παρατεταμένη υψηλή ανεργία, σε συνδυασμό με την ύφεση, περιορίζουν τη ζήτηση, μειώνουν το διαθέσιμο εισόδημα, απειλούν το επίπεδο διαβίωσης.

Τα ανησυχητικά αυτά δεδομένα, κάνουν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για λήψη μέτρων, που θα συμβάλλουν στην Ανάπτυξη και την τόνωση της Αγοράς. Επιβάλλεται, τώρα, να ληφθούν περισσότερες στοχευμένες και, κυρίως, αποτελεσματικές δράσεις για την ενίσχυση της Απασχόλησης. Κρίνεται άμεση η ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ και η αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων για την Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή της πατρίδας μας.

Η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει τις προτάσεις της Ν.Δ.

Όχι άλλοι χαμένοι μήνες. Όχι μόνο μέτρα περιοριστικά. Άμεση κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων δυνάμεων και πόρων για την αντιμετώπιση της κρίσης και των δυσμενών επιπτώσεών της.

Η κοινωνία αναμένει και απαιτεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: