slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ

Αρχίζει το … ξεσκόνισμα στη Ν.Δ.

Μιλώντας σήμερα το απόγευμα σε εκδήλωση Στελεχών Αυτοδιοίκησης του κόμματος, ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε ότι ενόψει των βουλευτικών εκλογών όλοι όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι του κόμματος (καινούργιοι και παλιοί) θα αξιολογηθούν από ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης που συγκροτεί επί τούτου. Και φυσικά, όπως πρόσθεσε, όσοι πλήγωσαν την παράταξη δεν θα έχουν κανένα απολύτως ρόλο στην καινούρια Νέα Δημοκρατία.

Όπως ο ίδιος τόνισε άλλωστε, η αξιολόγηση ξεκινά από τώρα, ανεξαρτήτως χρόνου εκλογών

Η απόφαση αυτή αποτελεί ένα δυναμικό άνοιγμα προς τα νέα στελέχη του κόμματος και την κοινωνία.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι με τον τρόπο αυτό η Ν.Δ. θα σταματήσει να είναι κόμμα βαρώνων και δημογερόντων.

Ότι τα στελέχη θα αξιολογούνται και θα επιλέγονται με βάση την επιστημονική τους κατάρτιση, την επαγγελματική καταξίωση, την κοινωνική προσφορά και το ήθος τους.

Αρκεί η Επιτροπή αυτή να λειτουργήσει με αντικειμενικά κριτήρια και να μην αποτελέσει μια ακόμα δέσμευση που θα χαθεί στη γραφειοκρατία και θα ξεχαστεί.

Διαβάστε και το σχετικό απόσπασμα από την ομιλία Σαμαρά:

«Σήμερα, ανακοινώνω την απόφαση, ότι από τώρα και στο εξής και ενόψει των βουλευτικών εκλογών, όποτε αυτές γίνουν, όλοι όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν προς αξιολόγηση την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι.

Για το λόγο αυτό, συγκροτώ Επιτροπή Αξιολόγησης, από καταξιωμένα στελέχη της Παράταξης, με σκοπό αφού αξιολογήσουν, όλες τις υποψηφιότητες να υποβάλουν τις προτάσεις τους στην ηγεσία του κόμματος.

Όλοι μα όλοι, θα αξιολογηθούν και θα κριθούν, με βάση την πολιτική και προσωπική τους διαδρομή. Η παράταξη έχει μεγάλο πλούτο. Και ασφαλώς όσοι έχουν πονέσει και όσοι έχουν θίξει την παράταξη δεν θα έχουν κανένα απολύτως ρόλο στην καινούρια Νέα Δημοκρατία. Η σελίδα έχει γυρίσει».

ΠΗΓΗ: http://www.antinews.gr/?p=46076


Το παρακάτω σχολιο το βρηκαμε στο blog Δεξί Εξτρέμ μας βρήκε σύμφωνους και το αναδημοσιεύαμε : Εγώ διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις για το ότι αυτή η απόφαση αποτελεί ένα άνοιγμα προς την κοινωνία... «Άνοιγμα προς την κοινωνία» σημαίνει να αποφασίσει η ίδια η κοινωνία και όχι κάποιοι εξ ονόματός της. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως μπορεί να λειτουργήσει έναν τέτοιο όργανο. Ποιος θα επιλέξει την επιτροπή; Θα είναι θεσμοθετημένο ποιοι θα την απαρτίζουν (πχ. οι 2-3 πρώτοι σε ψήφους στην ΚΕ, οι 2-3 παλαιότεροι βουλευτές, πρώην Πρόεδροι, πρώην Πρωθυπουργοί, εκπρόσωποι Νομαρχιακών Επιτροπών, εκπρόσωπος ΟΝΝΕΔ, ο Διευθυντής του γραφείου του Προέδρου κ.λπ) ή ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ME TOΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ (Παπακώστα, Μανώλης κ.α.) ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΧΤΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ;

Τόσο δύσκολο είναι για το κόμμα να δώσει 1000-200-300 χιλιάδες κωδικούς σε μέλη που ενδιαφέρονται και να τους δώσει τη δυνατότητα να ψηφίζουν ηλεκτρονικά γι τέτοια θέματα; Ή τόσο δύσκολο είναι να πει το κόμμα, ότι μόλις προκυρηχθούν εκλογές, εντός 5 ημερών θα στηθούν προκριματικές κάλπες στις νομαρχιακές για την επιλογή των υποψηφίων... και αντ' αυτού πρέπει να μας εκφράσουν 5-10 άτομα παντογνώστες οι οποίοι θα πρέπει να κρίνουν (αν είναι εν ενεργεία βουλευτές) και ποιοι θα είναι συνυποψήφιοί τους στις περιφέρειές τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: