slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Φτάνει πια η κοροιδία

O ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΨΕΥΤΗΣ τον πρώτο χρόνο χαίρονται, λέει η λαϊκή παροιμία. Από τον κανόνα αυτό δεν πρόκειται να ξεφύγει η...

Φτάνει πια η κοροιδία

O ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΨΕΥΤΗΣ τον πρώτο χρόνο χαίρονται, λέει η λαϊκή παροιμία. Από τον κανόνα αυτό δεν πρόκειται να ξεφύγει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αν κρίνει κανείς από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους πολίτες από τις εκλογές και μετά. Ο πρωθυπουργός και τα αρμόδια στελέχη της δουλεύουν τον κόσμο ψιλό γαζί.

ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ από τις φρούδες προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Γ. Παπανδρέου («χρήματα υπάρχουν» έλεγε τότε, αν και είχε ενημερωθεί από το διοικητή της ΤτΕ) μέχρι τις «ηρωικές» προσπάθειες των αρμόδιων υπουργών για να πάρουν, δήθεν, πιο ήπια μέτρα για το ασφαλιστικό από αυτά τα οποία συμφώνησαν (!) πριν από λίγες εβδομάδες με την τρόικα. Στην πιο δύσκολη περίοδο της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του έχουν επιλέξει να αντιμετωπίσουν τα πρωτόγνωρα προβλήματα με παλιές συνταγές. Ακολουθούν πιστά το καταστροφικό ως προς τα αποτελέσματά του «δόγμα ΠΑΣΟΚ» των δεκαετιών του '80, του '90 και των πρώτων χρόνων του 2000. Δεν εστιάζονται στην αντιμετώπιση των κρίσιμων για την Ελλάδα ζητημάτων, αλλά επικεντρώνονται στη διαμόρφωση μιας πλαστής, εικονικής πραγματικότητας.

ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΟ, όμως, είναι ότι δεν τους απασχολεί εάν τα κατάφωρα πολιτικά ψέματά τους -αυτή τη φορά στο κρίσιμο πεδίο του ασφαλιστικού- αποτελέσουν την αφορμή για να επιταχυνθεί η διαδικασία συσσώρευσης της κοινωνικής οργής. Εάν δεν αλλάξουν τακτική, από τον Σεπτέμβριο και μετά, οπότε η ένταση θα «χτυπήσει κόκκινο», θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ο κ. Παπανδρέου και οι υπουργοί του δεν θα «πληρώσουν τη νύφη» μόνοι τους. Με την τακτική που ακολουθούν θεωρείται βέβαιο ότι θα αποτελέσουν τους βασικούς υπαίτιους για μια μεγάλη «κοινωνική έκρηξη», το ωστικό κύμα της οποίας θα είναι τόσο δυνατό που θα ανατρέψει συθέμελα τα όνειρα ενός ολόκληρου λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: