slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η καλή στρατιώτης....


ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ απλός στρατιώτης. Οτι θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή. Aν η απόφαση αυτή ήταν συνειδητή, έχει ληφθεί δηλαδή μετά από ώριμη σκέψη, τότε οι υποχρεώσεις είναι μεγάλες και καμιά φορά επώδυνες. Διότι ο στρατιώτης στον πόλεμο δεν κάνει του κεφαλιού του. Υπακούει σε διαταγές. Κάποιες φορές αυτές οι διαταγές δεν αρέσουν. Αλίμονο, όμως, αν κάθε στρατιώτης έκανε τους κεφαλιού του. Αλίμονο αν κάθε στρατιώτης λιποτακτούσε.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ η πειθαρχία. Η οποία, δυστυχώς, σε κάποιες στιγμές πρέπει να εφαρμόζεται από όλους απαρεγκλίτως. Κι αυτές τις στιγμές τις αποφασίζουν οι στρατηγοί. Και οι στρατηγοί πρέπει να είναι άτεγκτοι σε περιπτώσεις απειθαρχίας. Γνωρίζουν καλά ότι μόνον έτσι κερδίζονται οι μάχες. Από εκεί και πέρα ο κάθε στρατιώτης αναλαμβάνει τις ευθύνες των πράξεών του.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ της λιποταξίας, της «αποστασίας». Περιμένει στωικά την παραδειγματική τιμωρία. Οφείλει να γνωρίζει ότι εφόσον δεν υπάκουσε θα τιμωρηθεί. Εκτός κι αν, επειδή εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με στράτευμα αλλά με πολιτικό κόμμα, ήθελε στην ουσία να υποκαταστήσει το στρατηγό. Αν ήθελε κάτι τέτοιο ο απλός στρατιώτης, ενώ με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες, τις οποίες είχε νομιμοποιήσει και ο ίδιος, ο λαός είχε αποφασίσει κάτι διαφορετικό, τότε ήταν ολότελα φάουλ.

ΟΠΟΤΕ ΔΙΚΑΙΩΣ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ. Ταυτόχρονα, όμως, επειδή έχει νουν και γνώσιν ο στρατιώτης, άρα η πράξη ήταν προμελετημένη, γνωρίζει ότι πρέπει να παραδώσει τον οπλισμό του. Ο Ελεύθερος Τύπος, επειδή γνωρίζει ότι έχει να κάνει με καλό στρατιώτη, που τιμά τη μέχρι πρότινος ιστορία του εντός της παράταξης, θεωρεί ότι η Ντόρα Μπακογιάννη πρέπει να παραδώσει τη βουλευτική της έδρα πίσω στο κόμμα που την ανέδειξε.

http://www.e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: