slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Σεπτέμβρης σίγουρα δεν θα τον βρει στην καρέκλα του υπουργού Οικονομικών.

Στο στόχαστρο όλων πλέον βρίσκεται ο Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου. Όχι μόνο για την υπόθεση των κερδοσκόπων με τα ελληνικά ομόλογα που περιέγραφα και πάλι στο χθεσινό άρθρο.


Σήμερα πλέον ακόμα και κυβερνητικά στελέχη του καταλογίζουν σημαντικά λάθη, όπως η ανακοίνωση του ελλείμματος στο 12,7%, η μη προσπάθεια του να ευθυγραμμιστεί με τα οικονομικά μέτρα που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση στην εθνική προσπάθεια περιορισμού του ελλείμματος του 2009 και η πλήρης εγκατάλειψη των φοροεισπρακτικών μηχανισμών στο κρίσιμο διάστημα μεταξύ των εκλογών και του τέλους του έτους, καθώς και την λανθασμένη δήλωση του που ταύτιζε την ελληνική οικονομία με τον «Τιτανικό» με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.

Άλλοι του καταλογίζουν λανθασμένους χειρισμούς στην αξιοποίηση άλλων πηγών δανεισμού (Κίνα κλπ) και ελλιπή προετοιμασία στο χειρισμό των κρίσιμων θεμάτων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα που αναφέρουν είναι το εξής: Ο κ. Παπακωνσταντίνου σε ένα από τα πρώτα ταξίδια του στην Ευρώπη πήγε στο Βερολίνο και ζήτησε να συναντηθεί με τον γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε. Χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά προεργασία, χωρίς να έχει καθορισθεί συγκεκριμένη ατζέντα. «Ήρθα να ζητήσω δανεικά» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά και ο γερμανός υπουργός λίγο έλειψε να λιποθυμήσει.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν είχε προηγουμένως ενημερώσει ούτε τον γερμανό πρέσβη στην Αθήνα, αλλά ούτε και τον έλληνα πρέσβη στο Βερολίνο. Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Σόιμπλε έστειλε ενημερωτικό σημείωμα στην Άνγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας την επιπολαιότητα και την προχειρότητα της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου δείχνει πλέον ότι ολοκλήρωσε το ….«έργο του». Έκλεισε τον κύκλο του . Βλέπετε στο σημερινό σύστημα των διεθνών τεκτονικών αλλαγών , το μοναδικό διακύβευα τους είναι η …επίτευξη του «στόχου» και η αναλωσιμότητα καταρρίπτει κάθε ιστορικό πολιτικό ρεκόρ.

Τι θα γίνει τελικά ; Ο Σεπτέμβρης σίγουρα δεν θα τον βρει στην καρέκλα του υπουργού Οικονομικών.

Κατά τα άλλα , το κόστος του «έργου» του κ. Παπασκωνσταντίνου έχει ήδη κληθεί να το πληρώσει ο «Αη Λαός», ( που το πρώιμο ΠαΣοΚ σε ώρες «ιδεολογικού» παραληρήματος ενέπνευσε τον μουσικοσυνθέτη στη σύνθεση εκείνου του διαβόητου ορατόριου «Ο Άη Λαός» , δηλαδή ο Άγιος Λαός).

Δεν υπάρχουν σχόλια: