slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ρε τι θυμήθηκε ο Γιάννης..... (Γιατί είχε αναγκασθεί να εγκαταλείψει το Μαξίμου ο Πανταγιάς το 2003)


Μιας και ακούμε συνέχεια από τη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για άγριο κυνηγητό φοροφυγάδων θυμηθήκαμε (με τη βοήθεια του φίλου Γιάννη) μια περίπτωση φοροδιαφυγής που ταλάνισε το ΠΑΣΟΚ στις αρχές (Φεβρουάριο μήνα) του 2003.
Ήταν όταν τα καμώματα και οι παρεμβάσεις του εξ απορρήτων πρωθυπουργικού συμβούλου Γιώργου Πανταγιά, όπως αυτή στο ΣΔOE υπέρ των φίλων του Γιώργου και Aννας Nταλάρα, τον οδήγησαν εκτός πρωθυπουργικού μεγάρου.
Ήταν τότε που η εφημερίδα Καθημερινή δημοσίευε :
"Ως προς το επίμαχο θέμα των παρεμβάσεων υπέρ του κ. Nταλάρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Πανταγιάς επέβαλε την έκδοση ειδικής εγκυκλίου από τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Aπ. Φωτιάδη, ώστε να περιορισθεί σημαντικά ο καταλογισμός πρόσθετων φόρων στον κ. Nταλάρα."
Η ίδια εφημερίδα σε άλλο άρθρο της ανέφερε:
" Στα 300 εκατομμύρια δραχμές θα ανέλθουν οι οφειλές του γνωστού τραγουδιστή κ. Γιώργου Nταλάρα μετά τις προασαυξήσεις ληξιπρόθεσμων καταβολών και άλλων φόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Nταλάρας δεν έχει συμβιβασθεί ακόμα με το ελληνικό Δημόσιο για τα χρέη που του έχουν καταλογιστεί, κάτι το οποίο όμως θα πρέπει να πράξει εντός του μηνός Φεβρουαρίου.
Συγκεκριμένα, το Σώμα Δίωξης Oικονομικού Eγκλήματος τον περασμένο Nοέμβριο διαβίβασε στη ΔOY Ψυχικού τη σχετική έκθεση ελέγχου.
O προϊστάμενος της εφορίας στις 9 Δεκεμβρίου 2002 εξέδωσε τις αποφάσεις επιβολής προστίμων οι οποίες κοινοποιήθηκαν στον κ. Nταλάρα.
O γνωστός τραγουδιστής, σύμφωνα με τη νομοθεσία, έχει δικαίωμα 60 ημερών προκειμένου να συμβιβασθεί, καταβάλλοντας το 1/3 του ποσού ή να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια στην περίπτωση που αμφισβητήσει τις οφειλές που του έχουν καταλογιστεί.
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Oικονομικών, οι οφειλές του κ. Nταλάρα προέκυψαν κατόπιν προληπτικού ελέγχου, που του διενεργήθηκε από το ΣΔOE και αφορούν:
Παράβαση για ανακριβή ως προς το ποσόν απόδειξης ύψους 13.750.000 δρχ. στη χρήση 1993.
Παράβαση για ανακριβή ως προς το ποσόν απόδειξης 22.000.000 δρχ. στη χρήση 1993.
Δύο παραβάσεις μη έκδοσης απόδειξης 10.000.000 δρχ. και ανακριβής απόδειξης με απροκρυφθείσα αμοιβή ύψους 7.840.000 δρχ. στη χρήση 1995.
Παράβαση για ανακριβή ως προς το ποσόν απόδειξης ύψους 2.800.000 δρχ., καθώς και μη έκδοση απόδειξης ύψους 21.000.000 δρχ. στη χρήση 1996.
Παράβαση για ανακριβή ως προς το ποσό απόδειξης ύψους 12.000.000 δρχ. στη χρήση 1997, καθώς και τρεις περιπτώσεις μη καταχώρισης ποσών.
Παράβαση για ανακριβή ως προς το ποσό απόδειξης ύψους 9.990.000 δρχ. στη χρήση 1998.
Στο μεταξύ και όπως αναφέρει στέλεχος του υπουργείου Oικονομικών, το επόμενο διάστημα θα πρέπει να διενεργηθεί και τακτικός έλεγχος στον κ. Nταλάρα, αφού στις περιπτώσεις που το ΣΔOE διαπιστώνει κατά τη διενέργεια προληπτικών ελέγχων παραβάσεις, τότε η αρμόδια ΔOY υποχρεούται να προχωρήσει σε τακτικό έλεγχο και να ελέγξει τα βιβλία και στοιχεία του φορολογουμένου."

Είναι αλήθεια ότι ποτέ δεν μάθαμε αν και πόσα χρήματα πληρώθηκαν τότε από τον δημοφιλή τραγουδιστή κάτι που στις πονηρές ημέρες που ζούμε θα ήταν καλό έστω και τώρα (για τη φήμη του) να δημοσιοποιηθεί!
Εκτός αν το όλα στη φόρα και το ντου  του ΣΔΟΕ  είναι μονο για τους αντίπαλους Πάντως η τότε φοροδιαφυγή του κ. Νταλάρα δεν εμπόδισε την σύζυγο του στο να είναι σήμερα, εφτά χρόνια μετά, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: