slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τι αναφέρει το non paper Παπαδήμου για την οικονομία Πηγή:www.capital.gr

Πηγή:www.capital.gr
Του Σπύρου Δημητρέλη
 Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση της οικονομίας το
  non paper που συνέταξε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
 Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του
 Capital.gr, στο κείμενο αναφέρεται ότι έχει αρχίσει το.....
σταδιακό στράγγισμα από ρευστό του δημοσίου ταμείου καθώς και ότι είναι άκρως απαραίτητη η συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας από τους δανειστές μέσω του δεύτερο πακέτου στήριξης της χώρας. Μάλιστα, για να γίνει κατανοητός ο τραγικός τόνος τον οποίο αποπνέει το συγκεκριμένο κείμενο είναι ότι αναφέρει πως στην περίπτωση που δεν ληφθεί η επόμενη δόση του δανείου τότε από το τέλος Ιουνίου θα προκύψει πρόβλημα στη συνέχιση της  ομαλής καταβολής μισθών και συντάξεων.

Σημειώνεται ότι στο κείμενο γίνεται και εκτενής αναφορά στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες. Συγκεκριμένα τονίζεται ότι είναι απαραίτητη η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και στην περίπτωση που αυτή δεν ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου τότε οι τράπεζες θα παρουσιάσουν πρόβλημα ρευστότητας. «Το πνεύμα του κειμένου είναι ότι οι εφόσον οι τράπεζες δεν ανακεφαλαιοποιηθούν, θα καταρρεύσουν», λέει στο
Capital.gr πηγή που γνωρίζει το περιεχόμενο του κειμένου.

Σημειώνεται ότι με βάση τις πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, τα ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου, επαρκούν ως το τέλος Ιουνίου αλλά με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν οι προβλεπόμενες ταμειακές ροές εισπράξεων από φόρους.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε ύποπτοι, τρομοκράτες και τρομολάγνοι το κείμενο ήταν ανυπόγραφο και στο πνεύμα του λέγε-λέγε όπως πλάσαραν μέχρι στιγμής όλες τις θέσεις τους προκειμένου να περάσουν τα μνημόνια. Ρε άθλιοι δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για το παραμικρό χρέος μας και δεν προτίθεται κανένας από τους αλήτες που υποστηρίζετε να τα δώσει. Έρχεται όμως η ώρα που θα ανοίξουν όλα στο λαό και κυρίως στη Δικαιοσύνη.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΚΑΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΣΩΣΟΥΝ.....ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑ.....ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΙ