slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Με ψέμματα άρχισε ο Τσίπρας την προεκλογική περίοδο (αν την έληξε και ποτέ): Μας έθεσαν το δίλημμα «μνημόνιο ή εκλογές»...

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να δημιουργηθεί κυβέρνηση που θα σεβαστεί κατ' ελάχιστο τη λαϊκή ετυμηγορία, όμως οι κ.κ. Σαμαρας και Βενιζέλος, πιστοί στις ενυπόγραφες δεσμεύσεις τους, αρνήθηκαν να υιοθετήσουν τις προτάσεις μας και επί της ουσίας μας έθεσαν το δίλημμα «μνημόνιο ή εκλογές», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και εκτίμησε ότι πλέον ήρθε η ώρα ο....
λαός να ολοκληρώσει το βήμα που έκανε στις 6 Μαΐου για μία κυβέρνηση αριστεράς.
Ο λαός ανέξειξε το ΣΥΡΙΖΑ σε δεύτερη εκλογική δύναμη και μπλόκαρε το σχηματισμό κυβέρνησης που θα συνέχιζε την πολιτική του μνημονίου. Για μερικές χιλιάδες ψήφους, όμως, βρεθήκαμε στη δεύτερη θέση και έτσι δεν είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη την προεκλογική μας υπόσχεση να σχηματίσουμε κυβέρνηση αριστεράς που θα ακυρώσει το μνημόνιο και θα ανοικοδομήσει τη χώρα από τα ερείπια της πολιτικής των κομμάτων του μνημονίου, ανέφερε στην αρχή της δήλωσής του ο κ. Τσίπρας.

Αμέσως μετά τις εκλογές, υποστήριξε, καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να δημιουργηθεί κυβέρνηση που θα σεβαστεί κατ' ελάχιστο τη λαϊκή ετυμηγορία. Καταθέσαμε πέντε άξονες πάνω στους οποίους θα μπορούσε να προχωρήσει ο σχηματισμό κυβέρνησης, με σημαντικότερο αυτόν της ακύρωσης των νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και της αποκατάστασης των εργασιακών σχέσεων.

Τα κόμματα του μνημονίου, όμως, υπογράμμισε, οι κ.κ. Σαμαρας και Βενιζέλος, πιστοί στις ενυπόγραφες δεσμεύσεις τους αρνήθηκαν να υιοθετήσουν τις προτάσεις μας και επί οκτώ και πλέον μέρες μας έθεσαν επί της ουσίας το δίλημμα «μνημόνιο ή εκλογές», με την κρυφή ελπίδα ότι θα μας εκβιάσουν να προσχωρήσουμε στο μνημονιακό μπλοκ ή ότι θα εξασφαλίσουν ένα καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα για τους ίδιους.

Με αξιοπρέπεια, με αίσθηση της ιστορικής ευθύνης και του πατριωτικού μας καθήκοντός, πήραμε την απόφαση να μην προδώσουμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες σας, να μη γίνουμε και εμείς μια δύναμη αφερέγγυα στο πολιτικό σκηνικό, συνέχισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Μας ζητούν να πούμε ναι στα μέτρα εξαθλίωσης και φτώχειας, είπε και κατηγόρησε τις «δυνάμεις του χθες», ότι λέγοντας πως δεν υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης, ψάχνουν δεύτερη ευκαιρία επιβίωσης και επιμένουν να εκβιάζουν και να τρομοκρατούν το λαό. Όμως λαός που δοκιμάζεται, δεν μπορεί να εκβιάζεται, επανέλαβε για μία ακόμη φορά ο κ. Τσίπρας και κλείνοντας διεμήνυσε:

Αν μπορούν να ελπίζουμε ξανά είναι επειδή κάναμε ένα βήμα στις 6 Μαΐου και τώρα είναι η ώρα να ολοκληρωθεί αυτό το βήμα και να στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις δυνάμεις του χθες και να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση αριστεράς με ενισχυμένη δύναμη στη Βουλή. Το χρωστάμε στην ιστορία της πατρίδας μας το χρωστάμε στις επόμενες γενιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: