slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η ΝΔ θέτει θέμα αποζημιώσεων από την Τουρκία για τις πυρκαγιές

Ο Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στις νεώτερες δηλώσεις του κ. Μεσούτ Γιλμάζ, τόνισε τα ακόλουθα :

“ Η προσπάθεια του πρώην Πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Μεσούτ Γιλμάζ να ανασκευάσει τα όσα απεκάλυψε για την ανάμειξη των Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στους εμπρησμούς Ελληνικών δασών είναι – το λιγότερο- αστεία. Γι αυτό και περισσότερο επιβεβαιώνει, παρά διαψεύδει, την αλήθεια των καταγγελιών που έκανε.

Το θέμα, που έχει προκύψει, είναι τεράστιο και είναι επιτακτικό καθήκον της κυβέρνησηςΕρντογάν να αποδείξει ότι υπάρχει Κράτος Δικαίου στην Τουρκία, το οποίο είναι σε θέση να ερευνήσει τις αποκαλύψεις Γιλμάζ και να φέρει στο φώς όλα τα στοιχεία που θα προκύψουν.

Εκτός από την πλήρη και σε βάθος ενημέρωση, η Τουρκική πλευρά οφείλει να αποκαταστήσει την βαρύτατη ζημία, που προκλήθηκε σε βάρος της χώρας μας και να δεσμευθεί δημόσια ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοιου είδους “βρώμικες επιχειρήσεις” των Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Οι αποκαλύψεις Γιλμάζ, όμως, δεν αφορούν μόνο στην Ελλάδα και στην Τουρκία, αλλά πρέπει να απασχολήσουν και τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προς την οποία θέλει να βρεθεί εγγύτερα η σημερινή Τουρκία.

Σε κάθε περίπτωση, το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα δεν μπορεί να σταματήσει εδώ.”

Ο κ. Παναγιωτόπουλος κατέθεσε επίσης την εξής ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών......................>>>>>>>>>>>>


--------------------------------------------------------------------------------




Όπως είναι γνωστό, ο πρώην Πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Μεσούτ Γιλμάζ με συνέντευξη του σε Τουρκική εφημερίδα επιβεβαίωσε την – υπάρχουσα αλλά μετέωρη μέχρι σήμερα – φημολογία για την ανάμειξη των Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στους εμπρησμούς Ελληνικών δασών.

Επειδή το θέμα που έχει προκύψει είναι τεράστιο,

επειδή από τις πυρκαγιές αυτές, που έπληξαν, κυρίως, ακριτικές περιοχές της Ελλάδος, χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, αλλά και προκλήθηκαν τεράστιες ζημιές στο φυσικό περιβάλλον, σε περιουσίες πολιτών, σε δημόσιες εκτάσεις, αλλά και στον Ελληνικό τουρισμό ,

επειδή το συγκεκριμένο πελώριο ζήτημα που έχει προκύψει δεν αφορά μόνο στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, αλλά πρέπει να απασχολήσει τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την οποία θέλει να προσεγγίσει η σημερινή Τουρκία,

επειδή πολλές φορές η κυβέρνηση Ερντογάν έχει διακηρύξει ότι προσπαθεί να οικοδομήσει ένα πραγματικό Κράτος Δικαίου στην Τουρκία και να εξουδετερώσει τους μηχανισμούς του Τουρκικού παρακράτους (βλ. υπόθεση Εργκένεγκον κ.λ.π.)

επειδή, κατά καιρούς, στα Ελληνικά ΜΜΕ, τα προηγούμενα χρόνια, είχαν δει το φώς πληροφορίες για ανάμειξη Τούρκων πρακτόρων σε εμπρησμούς Ελληνικών δασών (π.χ. βλ. ρεπορτάζ εφημερίδας “ΕΘΝΟΣ”)

Ερωτάται ο υπουργός Εξωτερικών:

1. Τι προτίθεται να πράξει προς την κυβέρνηση της Τουρκίας, προκειμένου να υπάρξει η πλήρης και σε βάθος ενημέρωση της Ελλάδος για τις συγκεκριμένες “βρώμικες επιχειρήσεις” , που σχεδιάστηκαν και εκτελέστηκαν από τις Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες σε βάρος της χώρας μας;

2. Πώς σκέφτεται να ζητήσει την αποκατάσταση των βαρύτατων ζημιών, που προκλήθηκαν σε βάρος της Ελλάδος και τη δημόσια δέσμευση της κυβέρνησης Ερντογάν ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοιου είδους “βρώμικες επιχειρήσεις” της Τουρκικής ΜΙΤ και των διαφόρων παραμηχανισμών της σε βάρος της Ελλάδος;

3. Πότε και πώς σκέφτεται να φέρει το σχετικό θέμα ενώπιον των αρμοδίων θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προς την οποία θέλει να βρεθεί εγγύτερα η σημερινή Τουρκία;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολές Μα...ες θα ακούσουμε μέχρι τις εκλογές για τα έρημα τα ψηφάκια.