slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Εφραίμ, οι φυσικοί αυτουργοί και η ζημιά του Δημοσίου



Τρεις λόγους που θεωρεί «εξαιρετικά σοβαρούς» επικαλέστηκε η εφέτης ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού προς το Συμβούλιο Εφετών, για να αιτιολογήσει την άποψή της για προφυλάκιση του Εφραίμ και τη διαφωνία της με τον εισαγγελέα που έκρινε πως πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων.
1. Την εκμετάλλευση της ιδιότητας του ως καθηγούμενου αγιορείτικης μονής παγκόσμιας ακτινοβολίας προς επηρεασμό πολιτικών προσώπων, υπουργών και υφυπουργών, καθώς και ανώτερων κρατικών λειτουργών και υπαλλήλων.


2. Την επί μακρόν χρόνο τέλεση των πράξεων, γεγονός που δεν προσιδιάζει στο μοναχικό σχήμα και την πνευματική του αποστολή.

3. Την πρόκληση ιδιαίτερα μεγάλης ζημίας σε βάρος της δημόσιας περιουσίας.

Η ανακρίτρια θεωρεί επίσης πως είναι πιθανόν ο κατηγορούμενος, στον οποίο το κατηγορητήριο αποδίδει κεντρικό ρόλο στην υπόθεση των ανταλλαγών, να διαπράξει και νέα αδικήματα.

Ο Ποινικός Κώδικας, όμως προβλέπει ότι για να εκδοθεί ένταλμα προσωρινής κράτησης, πρέπει να συντρέχουν στο πρόσωπο του κατηγορουμένου τα εξής :

1. Να διώκεται για κακούργημα.

2. Να μην έχει γνωστή διαμονή .

3. Να έχει κάνει ενέργειες για να διευκολύνει τη φυγή του.

4. Να υπήρξε στο παρελθόν φυγόποινος ή φυγόδικος.

5. Να έχει κριθεί ένοχος για απόδραση κρατουμένου.

6. Να κρίνεται αιτιολογημένα ότι αν αφεθεί ελεύθερος, είναι πολύ πιθανό,να διαπράξει και άλλα εγκλήματα.

Κρίνετε μόνοι σας…

Θα θέλαμε επίσης να υποβάλουμε μερικές ερωτήσεις:

Πρώτον, ο Εφραίμ φυλακίζεται ως «ηθικός αυτουργός» τριών κακουργημάτων.

Οι φυσικοί αυτουργοί γιατί δεν φυλακίστηκαν;

Δεύτερον, αφού οι «ιερές ανταλλαγές ήταν επιζήμιες για το δημόσιο», μπορεί κάποιος επιτέλους να μας πει, πόσο τελικά ζημιώθηκε το Δημόσιο;

Γιατί θυμόμαστε τον κ. Ρόβλια, να μας λέει ότι το Δημόσιο ζημιώθηκε 1 δις ευρώ!

Ισχύει αυτό; Και αν ισχύει, τι κάνει το Δημόσιο εδώ και δυο χρόνια; Αποκαταστάθηκε η ζημιά;

Τρίτον, η Μονή Βατοπεδίου, είχε προτείνει την επιστροφή των εκτάσεων στο Δημόσιο, όταν Υπουργός ήταν ο σωτήρας της οικονομίας μας Γ. Παπακωνσταντίνου. Απ’ ότι θυμάμαι, το αρνήθηκε. Γιατί;

Κάθε απάντηση δεκτή



Αδέξιος Δεξιός

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είσαι αδέξιος δεξιός αλλά γνήσιος δεξιός. Αυτή είναι η ιδεολογία σας και αυτοί είστε. Προστατεύετε τα λαμόγια σας. Έτσι τυχαία κλήσατε τη Βουλή για να παραγραφούν τα πολιτικά αδικήματα. Μπράβο σας αφού τα καταφέρατε.