slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κυκλοφόρησε το 4ο φύλλο της Ναξιοτυπία

Με ποικιλία θεμάτων κυκλοφορεί από την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 το 4o φύλλο της Εβδομαδιαίας Τοπικής Εφημερίδας Νάξου «Ναξιοτυπία».
Ανάμεσα στα θέματα που υπάρχουν στην συγκεκριμένη έκδοση είναι   και το φλέγον ζήτημα, που απασχόλησε στα μέσα της εβδομάδας και το Περιφερειακό συμβούλιο που αφόρα άμεσα την Νάξο και είναι η  υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων, όχι μόνο στο στενό πλαίσιο την νομικής ευθύνης αλλά και στο πλαίσιο της εφαρμογής συστημάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης, άλλα και η πρωτιά της Νάξου στην παραγωγή απορριμμάτων ετησίως στις Κυκλάδες.  Το ρεπορτάζ είναι στις σελ. 4-5
Το  Γιάννη  Μαχαιρίδη να  παρουσιάζει τους Καλλικρατικούς  Δήμους  ως  «Αφηνιασμένο άλογο  που  η  Περιφέρεια πρέπει να βοηθήσει για  να κρατήσουν τα γκέμια...».
 Να  προαναγγείλει την   αποχώρηση   του  από την πολιτική σκηνή του τόπου, να μιλάει ακόμη για  τον   πονοκέφαλο που  προκαλούν   πριν ακόμα συμπληρωθεί ένας χρόνος από την εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης στον πρώτο και δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης, τα προβλήματα που εντοπίζονται στη λειτουργία της νεοσύστατης αιρετής Περιφέρειας και  ταλανίζουν τα νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.  Και να  δίνει απαντήσεις σε θέματα που αφορούν στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Η  συνέντευξη στις   σελ. 10-11
Άλλα θέματα:

H Ατζέντα εκδηλώσεων στη 2 σελίδα
Με μια ματιά στην 3  σελίδα
Σελ. 6
Ο  Δικηγόρος Στέλιος Μαυρογιαννόπουλος γράφει για το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ποιους αφόρα  και ποια τα ευεργετήματά του .
σελ. 7
Πράσινο φως για το αλιευτικό του Απόλλωνα
Η ΕΑΣ Νάξου στη Ρόδο
Η Εκλογές στη ΝΟ.ΔΕ.
Λιμνοδεξαμενή της Αριοβέσας
Σελ. 8
 Η  Αδελφοποίηση Νάξου - Σαλαμίνας
Σελ. 9
Αφιέρωμα  για τα  έντεκα χρόνια  από το ναυάγιο του Εξπρές Σάμινα και το Γιάννη  Δέτση,
την Κυριακή Βούλγαρη, το Κώστα Κλουβάτο  και το Στέφανο  Τζιώτη  να θυμούνται την ιστορία του ναυαγίου
Σελ. 12
Τα  παιδιά ζωγραφίζουν στο αρχαιολογικό μουσείο Νάξου

Σελ. 13
Αντωνία Μαϊτού: 35 χρόνια υπηρεσίας στο Δήμο Νάξου με σεβασμό
στον τόπο και στους ανθρώπους
Σελ. 14-15
Η  αθλητική δραστηριότητα για το ποδόσφαιρο στις Κυκλάδες και όχι μόνο στην βδομάδα που έφυγε και σε αυτή που θα έρθει με την  έγκυρη μάτια  του Ν.Β.
Και τέλος η σελίδα 16 με το φακό της Ναξοτυπίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: