slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πλατιά χαμόγελα για την υπευθυνη σταση -απόφαση των ναυτεργατών

Χωρίς προβλήματα οι ακτοπλοϊκές μετακινήσεις

Με πλατιά χαμόγελα υποδέχτηκαν οι ταξιδιώτες και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες την απόφαση της ΠΝΟ να μην προχωρήσει τελικά σε απεργιακές κινητοποιήσεις στην καρδιά του καλοκαιριού.
Δέκα από τα ναυτεργατικά σωματεία στη σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΝΟ τάχθηκαν κατά της απεργίας και πέντε υπέρ.
Οι ναυτεργάτες ζητούν την αναστολή της παραγράφου 1 από το άρθρο 44 του εφαρμοστικού νόμου για το μεσοπρόθεσμο, που κάνει αναφορά σε μείωση της χρηματοδότησης του ΝΑΤ κατά 50 εκατ. ευρώ το 2011 και από το 2012 και εφεξής κατά το ποσό των 100 εκατ. ευρώ για κάθε έτος.
Ζητούν, επίσης, την αναστολή του άρθρου 11, που αναφέρεται σε μείωση των συντάξεων κατά 10% για τους κάτω των 60 ετών ναυτικούς, αλλά και αναστολή της παραγράφου, που κάνει λόγο για μείωση των επικουρικών συντάξεων.
Οι ναυτεργάτες ανανέωσαν το ραντεβού τους τέλος Αυγούστου, οπότε και θα πραγματοποιήσουν νέα συνεδρίαση, προκειμένου να εξεταστούν τα δεδομένα και οι όποιες απαντήσεις υπάρξουν από την πλευρά της κυβέρνησης την περίοδο εκείνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: