Για σκευωρία που θα ερευνηθεί από τη Βουλή έκανε λόγο στη συνέντευξή του στο Open ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την υπόθεση Novartis, ενώ σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός ξέρει πολύ καλά ποιος είναι ο «Ρασπούτιν» της υπόθεσης…
https://neodimokratis.gr/mitsotakis-o-tsipras-gnorizei-poios-einai-o-rasputin/?fbclid=IwAR2QZY37TqVJ8xNGQTNAFC3Lii5sPF-s6DgsGKGac9k2U0x3kcM1CIhObKI
«Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχαν πολιτικές κατευθύνσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση και διασύρθηκαν 10 άνθρωποι», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, κάνοντας λόγο για «σοβαρές καταγγελίες που θα πρέπει να διερευνηθούν».
«Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχαν πολιτικές κατευθύνσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση και διασύρθηκαν 10 άνθρωποι», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, κάνοντας λόγο για «σοβαρές καταγγελίες που θα πρέπει να διερευνηθούν».
«Η υπόθεση με κάποιο τρόπο θα φτάσει στην επόμενη Βουλή, εφόσον εμπλέκονται δύο υπουργοί», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Όσον αφορά τον περιβόητο «Ρασπούτιν», ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο «Ρασπούτιν». Τον ξέρει και ο Τσίπρας, υπουργός του είναι», ενώ όταν ρωτήθηκε να τον κατονομάσει απάντησε «δύο υπουργοί υπάρχουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, βγάλτε τα συμπεράσματά σας».
«Να μείνουν εκτός Βουλής Βελόπουλος και Χρυσή Αυγή»
Οι πολίτες που στις ευρωεκλογές ψήφισαν κόμματα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατία θα το ξανασκεφτούν, και θα έρθουν προς την ΝΔ, εκτίμησε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό για τη δημοκρατία και τη χώρα να μείνουν εκτός Βουλής το κόμμα του κ. Βελόπουλου και η Χρυσή Αυγή».
Στην εφ’ολης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στο κανάλι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην πρόθεσή του να μειώσει την φορολογία, με τον νέο προϋπολογισμό που θα καταθέσει η κυβέρνησή του, είπε ότι έχει ήδη διαλέξει τον νέο υπουργό Οικονομικών αλλά δεν θα τον αποκαλύψει, χαρακτήρισε την Νοβάρτις σκευωρία που πρέπει να διερευνηθεί από την Βουλή, ενώ είπε ότι είναι στις προθέσεις του να οικοδομήσει μια νέα σχέση με τον Πρόεδρο Ερντογάν, αλλά απαιτούνται κινήσεις και από την πλευρά της Αγκυρας.
Μητσοτάκης: Θα έρθω ως οδοστρωτήρας για να ενισχυθεί η ανάπτυξη
Αναφερόμενος στην οικονομία ο κ. Μητσοτάκη είπε: «Ναι, θα έλθω ως οδοστρωτήρας για να ενισχυθεί η ανάπτυξη, να έλθουν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας». Τόνισε πως δεν μίλησε ποτέ για κοινωνικά δικαιώματα που θα πληγούν και έκανε λόγο για Fake news. Επισήμανε ότι στόχος του είναι να ενισχυθούν οι εργαζόμενοι, από τις επιχειρήσεις.
Εκτίμησε πως μπορούμε να ξεφύγουμε από το ένα προς πέντε για τις προσλήψεις, εφόσον αναπτυχθεί η οικονομία, για να προσθέσει πως δεν γνωρίζει εάν μπορούμε να πάμε στο ένα προς ένα. Να δούμε τα περιθώρια για προσλήψεις -συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης- αλλά θα δώσουμε έμφαση σε προσλήψεις όπου χρειάζεται: στην Παιδεία κα την Υγεία. Εκεί που χρειαζόμαστε, θα προσλαμβάνουμε και εξειδικευμένο προσωπικό, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «αλαζονική στάση της κυβέρνησης την οποία τιμώρησαν οι πολίτες», σημείωσε ότι καταλαβαίνει «την ψυχολογική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κ. Τσίπρας μετά τις εκλογές, για να προσθέσει ότι ««εν μπορεί να αποκαλεί μπακαλίστικη τη στάση του κεντρικού τραπεζίτη».
«Εχω αποφασίσει ποιος θα είναι ο υπουργός Οικονομικών»
«Είναι ξεκάθαρο το κυβερνητικό σχήμα στο μυαλό μου, έχω αποφασίσει ποιος θα είναι υπουργός Οικονομικών, αλλά δεν θα αποκαλύψω τίποτα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε πως το κυβερνητικό σχήμα δεν θα έχει αναπληρωτές, με εξαίρεση ένα υπουργείο. Είπε, επίσης, πως θα καταργηθεί η θέση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για θέματα Διαφάνειας και ότι θα υπάρχει μια ανεξάρτητη Αρχή.
Επίσης, εξέφρασε την «απόλυτη εμπιστοσύνη του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το τι θα κάνει μεταξύ 1ης και 7ης Ιουλίου», αναφερόμενος στις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.
Νέα σχέση με τον Ερντογάν
«Έχω διάθεση να οικοδομήσω μια νέα σχέση με τον Πρόεδρο Ερντογάν» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο OPEN, τονίζοντας, όμως, πως πρέπει να γίνουν βήματα από την πλευρά της ‘Αγκυρας που θα μειώνουν την ένταση. Κάλεσε, επίσης, την Τουρκία να προχωρήσει στις ενέργειες για άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
Αναφερόμενος στην Αλβανία διεμήνυσε ότι «εάν δεν σέβεται τα δικαιώματα της μειονότητας, θα υπάρχει ζήτημα στην ευρωπαϊκή της προοπτική».
Νέος προϋπολογισμός με μείωση της φορολογίας και του ΕΝΦΙΑ
Ο νέος προϋπολογισμός του 2020 που θα κατατεθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ θα συμπεριλαμβάνει τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και του ΕΝΦΙΑ, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο νέος προϋπολογισμός του 2020 που θα κατατεθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ θα συμπεριλαμβάνει τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και του ΕΝΦΙΑ, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Υπογράμμισε πως οι δεσμεύσεις του είναι αδιαπραγμάτευτες, πως υπάρχει δημοσιονομικός χώρος και πως η ΝΔ έχει μεγάλη αξιοπιστία στις Βρυξέλλες. «Είμαστε φειδωλοί στις δεσμεύσεις μας, δεν έχω τάξει πολλά πράγματα και στόχος μας είναι η ανάπτυξη» επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να υπόσχεται ότι θα φέρει ανάπτυξη όταν μετά από 4,5 χρόνια είναι πενιχρή» υποστήριξε, ενώ δήλωσε πως δεν εμπόδιζαν μνημονιακές δεσμεύσεις τον κ. Τσίπρα να υπογράψει τα προεδρικά διατάγματα για το Ελληνικό, να ανακουφίσει τη μεσαία τάξη από τα υπερπλεονάσματα.
«Επέλεξα να γυρίσω πάλι την Ελλάδα με διαφορετικού τύπου περιοδείες, για να απευθύνω πρόσκληση ενότητας σε όλους τους πολίτες και σε όσους δεν μας επέλεξαν στις προηγούμενες εκλογές» τόνισε πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης στην συνέντευξή του.
Μητσοτάκης: Πολιτική σκευωρία η Novartis
Σχετικά με την υπόθεση Novartis, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για πολιτική σκευωρία και τόνισε ότι μετά τις καταγγελίες του κ. Αγγελή, εφόσον εμπλέκονται δυο υπουργοί, η υπόθεση θα ερευνηθεί από τη Βουλή. Επισήμανε ότι υπάρχουν δυο υπουργοί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, οι κ. Καλογήρου και Παπαγγελόπουλος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο δέυτερος είναι εκείνος που κατονομάζεται ως «Ρασπούτιν».
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Συνεχίζοντας τις τοποθετήσεις του για τα εθνικά θέματα και ειδικότερα για το Σκοπιανό ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών δεν εξυπηρετεί το σκοπό να γίνει εμπορικό κέντρο των Βαλκανίων η Θεσσαλονίκη» κάνοντας λόγο για «τραύμα αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας» που προκάλεσε στους Έλληνες. Επισήμανε, δε, ότι από τη Συμφωνία των Πρεσπών «υπάρχει και πρακτικό πρόβλημα με τις ελληνικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τον όρο μακεδονικό ως προσδιοριστικό των προιόντων τους».
Έκανε λόγο, μάλιστα, για την «ανάγκη μιας μεγάλης επικοινωνιακής καμπάνιας κατοχύρωσης σε διεθνές επιπέδο της Μακεδονίας μας ως έναν πόλο πολιτισμού καινοτομίας και εξωστρέφειας».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου