slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Κορωνιδιατης Πέτρος Σιδέρης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Γαλατσίου με τον συνδυασμό Γαλάτσι Ζούμε εδώ και υποψήφιο Δήμαρχο τον Κώστα Ζώμπο.



Ονομάζομαι Πέτρος Σιδέρης και είμαι υποψήφιος δημοτικόςσύμβουλος στον δήμο Γαλατσίου με τον συνδυασμό Γαλάτσι Ζούμε εδώ και υποψήφιο Δήμαρχο τον Κώστα Ζώμπο. Ως γονιός και εργαζόμενος στον κλάδο της τεχνολογίας και παίρνοντας την ευκαιρία από την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού που έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο 6 Μαρτίου θα ήθελα να μοιραστώ μαζί με τους συνδημότες μου κάποιες σκέψεις ώστε να αντιμετωπίσουμε εμείς και τα παιδιά μας τον διαδικτυακό εκφοβισμό. Το διαδίκτυο πέρα από το πιο ισχυρό εργαλείο γνώσης και πληροφόρησης έφερε και κάποιους κινδύνους όπως είναι τα φαινόμενα εκφοβισμού, εκβιασμών και παρενόχλησης ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των παιδιών (facebook, twitter, instagram και άλλα) αλλά και μέσω των διαδικτυακών παιχνιδιών. 
Ο ορισμός του διαδικτυακού εκφοβισμού (cyberbullying) είναι οποιαδήποτε κίνηση δεδομένων και ενέργεια κατά την χρήση του ίντερνετ που έχει ως στόχο να προκαλέσει το φόβο στο παιδί. Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να πάρει πολλές μορφές αλλά και διαστάσεις, μερικές από τις οποίες είναι: μηνύματα µε απειλητικό περιεχόμενο, η αποστολή ή δημοσίευση προσωπικών δεδομένων, η δημοσίευση προσωπικών φωτογραφιών σε κοινωνικά δίκτυα, η δημιουργία ψεύτικου προφίλ σε κοινωνικά δίκτυα µε σκοπό την γελοιοποίηση κάποιου παιδιού, η υποκίνηση τρίτων µε σκοπό τον εξευτελισμό του παιδιού, και η παράνομη είσοδος σε προσωπικούς διαδικτυακούς λογαριασμούς του παιδιού. Οι διαφορές του από τον δια ζώσης εκφοβισμό που το κάνουν πιο επικίνδυνο είναι κύρια ότι η απειλή συνεχίζεται σε όλο το 24ωρο και όχι μόνο στο σχολείο. Τα μέσα που χρησιμοποιούνται δεν είναι εύκολο να ελεγχθούν από τους γονείς. Σημάδια ότι το παιδί μας έχει πέσει θύμα cyberbullying, είναι η μυστικοπάθεια ειδικά σε ότι έχει σχέση με τις ηλεκτρονικές συσκευές του, τα ξαφνικά ξεσπάσματα και επιθετικότητα, και βέβαια όταν αρνείται να πάει στο σχολείο ή στο φροντιστήριο. Τρόποι αντίδρασης είναι η μη απάντηση σε εκφοβιστικά μηνύματα, η συλλογή αποδείξεων, η αναφορά και ενημέρωση του θέματος στους γονείς, δασκάλους και την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος που έχει ειδικό τμήμα και λαμβάνει πολύ σοβαρά τέτοιες καταγγελίες.
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μπορείτε να ενημερωθείτε για θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο και να διαβάσετε περισσότερες συμβουλές για γονείς και παιδιά στοhttps://www.cyberkid.gov.gr/ και για καταναλωτές, εμπόρους και επιχειρηματίες στοhttps://cyberalert.gr/ Τέλος για οποιοδήποτε θέμα αφορά παραβατική συμπεριφορά μέσω Διαδικτύου, επικοινωνήστε με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τους ακόλουθους τρόπους: Τηλέφωνο : 11188, Email: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

 — μαζί με Πέτρος Σιδερής


Δεν υπάρχουν σχόλια: