slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Υποψήφιος με τον Γιώργο Χατζημάρκο και πάλι ο Χαράλαμπος Δαρζέντας από τη Σαντορίνη


nΤην εκ νέου υποψηφιότητα του Χαράλαμπου Δαρζέντα στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας.

 

Ο κ. Δαρζέντας, συνταξιούχος εκπαιδευτικός (καθηγητής μαθηματικών) με πολυετή εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και νυν Έπαρχος Π.Ε. Θήρας αναφέρει στη δήλωση, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί ξανά με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

 

«Μετά από μία πετυχημένη τετραετία στην ομάδα του άξιου Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου η απόφαση για να συνεχίσω δεν ήθελε και πολλή σκέψη.

Συνεχίζω λοιπόν με τον καλύτερο Έλληνα Περιφερειάρχη, τον Περιφερειάρχη που έφερε το Ν. Αιγαίο να έχει τον μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη, αυτόν που στήριξε τα νησιά μας σε όλες τις δυσκολίες των καιρών, με τον καλύτερο τρόπο.

Συνεχίζω μαζί του να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις για ένα καλύτερο μέλλον για τα νησιά της Π. Ε. Θήρας, για τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, για να είναι το Ν. Αιγαίο ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.»

 

 

 

 

Βιογραφικό

 

Ο Χαράλαμπος Δαρζέντας είναι συνταξιούχος καθηγητής Μαθηματικών, Περιφερειακός Σύμβουλος και Έπαρχος Π.Ε. Θήρας.

 

Διαθέτει πολυετή εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 1994, που συμμετείχε για πρώτη φορά στις νομαρχιακές εκλογές και έκτοτε έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος επί σειρά θητειών (εκλογές: 1994, 1998, 2002, 2006, 2014). Στις περιφερειακές εκλογές του 2019 εκλέχτηκε πρώτος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Π.Ε. Θήρας με την παράταξη «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» και ορίστηκε Έπαρχος.

Το 1997 ίδρυσε τον Σύλλογο Πολυτέκνων Σαντορίνης, του οποίου παραμένει Πρόεδρος.

Έχει διατελέσει μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Κ.Υ. Θήρας καθώς και Αντιπρόεδρος στο Σύλλογο Στήριξης του Κέντρου Υγείας Θήρας.

Ίδρυσε τη «Γεωθήρα» Τουριστική Μονομετοχική Δημοτική Ανώνυμη Εταιρία Αξιοποίησης Δημοτικών Ακινήτων το 2010, της οποίας υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος.

Έχει έντονη κοινωνική δράση με τη συμμετοχή του ως μέλος σε πολιτιστικούς συλλόγους για τη διατήρηση της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς όπως και εθελοντική δράση, δημιουργώντας μαζί με συμπολίτες του, τους ΕΠΤΑ (Εθελοντές Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων).  

Από το 2021, είναι μέλος στο Δ.Σ. του παραρτήματος της Αντικαρκινικής Εταιρείας, ενώ την ίδια χρονιά ίδρυσε μαζί με δύο συμπολίτες του το 1ο σώμα Προσκόπων Θήρας.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων της Ν.Δ, μετέπειτα ΔΕΕΠ, από το 2018 έως το 2021.

Στην τρέχουσα θητεία του, έχει επίσης διατελέσει εντεταλμένος Παιδείας δια βίου μάθησης και απασχόλησης Κυκλάδων κατά την πρώτη διετία καθώς και Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κυκλάδων με αρμοδιότητες στον τομέα υγείας, κοινωνικής μέριμνας και κοινωνικών παντοπωλείων (2021-2022).

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: