slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οταν εγω λεω οτι κανενας στη Ν.Δ. δεν καταλαβε τιποτα με κοροιδεουν οι ανθρωποι που εγω τους στηριζω και δινω οτι μπορω

Ο Τσίπρας στο 27,7% κι οι άλλοι ψάχνουν τον... στραβό γιαλό Γράφει ο Σωτήρης Ξενάκης                                                                Η δημοσκόπηση της MARC που δημοσιοποιήθηκε στον ALPHA και έδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ να εκτοξεύεται πάνω από το 27%, μπορεί να προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς , όμως οι υποψιασμένοι θα έπρεπε να την περιμένουν.

μπορούν για να τον καταστήσουν ενδεχομένως και αυτοδύναμο σε μια επόμενη Βουλή.
Στο χώρο της Αριστεράς, βλέπουμε ένα ΚΚΕ δογματικό και ανελαστικό να καλεί τους πολίτες να... διορθώσουν την ψήφο τους (!!!) και μια ΔΗΜΑΡ να μην τολμά να διαχειριστεί ευθύνες ως κυβερνητικός εταίρος φοβούμενη το ενδεχόμενο πολιτικό κόστος.
Λίγο... δεξιότερα, παρακολουθούμε ένα Ευάγγελο Βενιζέλο με περιορισμένες δυνατότητες λόγω συρρικνωμένης εκλογικής δύναμης και κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης να συνεχίζει την τακτική των επιθέσεων στον Τσίπρα. Αμετανόητος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προφανώς δεν αντιλαμβάνεται πώς οι ανάλογες επιθέσεις που έκανε πριν από τις εκλογές συνέβαλαν τα μέγιστα να καταστήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα και να στείλουν το ΠΑΣΟΚ εκεί που ήταν το 1974.
Δεν είναι όμως μόνο οι ντόπιοι αντίπαλοι του κ. Τσίπρα που του κάνουν... δωράκια.Οι συνεχείς δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων -με κορυφαία την περίπτωση Σόιμπλε- που μας απειλούν ότι αν θελήσουμε να αλλάξουμε έστω και μια γραμμή στο Μνημόνιο θα μας κόψουν την πίστωση, πετυχαίνουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από εκείνο που επιδιώκουν. Ο άνεργος, ο απλήρωτος εργαζόμενος, ο έμπορος που έβαλε λουκέτο η αυτός που ετοιμάζεται να βάλει δεν σκιάζεται από τέτοιες απειλές.Για να μην πω ότι σε ένα μεγάλο βαθμό δεν τις πιστεύει κιόλας.
Αν σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε ένα σημαντικό μέρος ψηφοφόρων που πηγαίνουν... όπου φυσάει ο άνεμος, εξηγείται απόλυτα γιατί ο κ. Τσίπρας βρέθηκε μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα από το 16,7% στο 27,7%.
Έχοντας μάλιστα απέναντι του και μια πολυδιασπασμένη Κεντροδεξιά που το μεγαλύτερο κόμμα το οποίο την εκφράζει αδυνατεί- προς το παρόν- να δημιουργήσει συνθήκες επανένωσης του χώρου και ουσιαστικής πανστρατιάς στελεχών, τότε ας μην εκπλαγεί κανείς αν στην επόμενη δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί από το 27 στο 37%!
Και όλοι οι υπόλοιποι ας ψάχνουν να βρουν τον στραβό γιαλό κι ας κάνουν πώς δεν καταλαβαίνουν τον στραβό τρόπο με τον οποίο αρμενίζουν..


Δεν υπάρχουν σχόλια: