slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κάθε ψήφος δεξιού που δεν πάει στη ΝΔ, είναι ψήφος στο ΠΑΣΟΚ

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά.
Εκλογές σε τρεις βδομάδες. Πολύς θυμός και ευκρινής τάση στο λαό που έχει ψηφίσει στο παρελθόν ΝΔ να πείθεται ακόμα από τα ΜΜΕ του συστήματος ΠΑΣΟΚ τα οποία προωθούν την ψήφο σε κομματικούς σχηματισμούς διαμαρτυρίας στη λογική ότι η ΝΔ υποχώρησε δήθεν από την αρχική αντιμνημονιακή της στάση.
Βαφτίζουν το μη σπρώξιμο της χώρας στο γκρεμό – εκεί που την έφτασε το εγχώριο σύστημα ΠΑΣΟΚ, το ΔΝΤ, οι Γερμανοί-Γάλλοι και τα συμφέροντά τους και όσοι (π.χ. διάφοροι εξ ΗΠΑ) θέλουν μια αδύναμη Ελλάδα – σαν “υποχώρηση” Σαμαρά. Ασχέτως αν ήταν αναγκαίο κακό, ασχέτως αν ένα “όχι” εκείνη τη στιγμή οδηγούσε σε έξοδο από το ευρώ ή έστω θεσμική περιθωριοποίηση στην ΕΕ, βαθιά φτώχεια και συνθήκες που οι όψιμοι επαναστάτες (κυρίως οι νέοι) καλομαθημένοι Έλληνες δεν...
μπορούν να αντέξουν όσο και να το παίζουν παλικάρια.

Μόνη ελπίδα είναι αυτή που εγγυάται η αυτοδυναμία Σαμαρά, δηλαδή το ξεδόντιασμα του συστήματος ΠΑΣΟΚ πράγμα που σημαίνει την ανακατάληψη της κρατικής μηχανής την οποία κατέχει ο κομματικός πασοκικός μηχανισμός σε ποσοστό τουλάχιστον 70% και την κατάρρευση των τρωκτικών διαπλεκομένων οι οποίοι έχουν σχέση και με τα περισσότερα ΜΜΕ. Για όσους γνωρίζουν από δημόσια διοίκηση, το μέγεθος της εξουσίας που σημαίνει η κατοχή της κρατικής μηχανής από το ΠΑΣΟΚ είναι ανυπολόγιστη. Μπορούν να υπονομεύσουν οποιαδήποτε ενέργεια ή προσπάθεια αλλαγής αν το θελήσουν ασχέτως με το ποιός είναι κυβέρνηση.

Ένα καίριο πλήγμα στο σύστημα ΠΑΣΟΚ θα έχει σαν παράπλευρη συνέπεια να διαλυθεί και η ευκολία παρέμβασης όσων επιβουλεύονται την χώρα από το εξωτερικό που βρίσκουν στο σύστημα ΠΑΣΟΚ το πάτημα να κάνουν τη δουλειά τους, αποσταθεροποιώντας όποτε θελήσουν την κοινωνία (βλ. την τελευταία περίοδο Κώστα Καραμανλή).

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι Ελπίδα για αλλαγή σημαίνει καταποντισμός – αν όχι καταστροφή – του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές με αυτοδυναμία Σαμαρά και αυτό μπορεί να γίνει:

Πρώτον,  αν δεν επαναληφθεί το φαινόμενο του 2009 όταν κεντροδεξιοί και δεξιοί πολίτες δεν πήγαν καν να ψηφίσουν ενώ ταυτόχρονα το ΠΑΣΟΚ του “λεφτά υπάρχουν” έπαιρνε τον ίδιο αριθμό ψήφων που είχε πάρει και το 2007 και

Δεύτερον, αν η ψήφος είναι θετική για την επιλογή πρωθυπουργού και δεν σπαταληθεί σαν διαμαρτυρία την οποία φιλοδοξούν να εκφράσουν διάφορα κεντροδεξιά ή δεξιά ή ακροδεξιά κομματίδια.

Η ερώτηση που τίθεται είναι: Ποιά κυβέρνηση προτιμάει ένας που αυτοπροσδιορίζεται κεντροδεξιός ή δεξιός; Μια αυτοδύναμη κυβέρνηση Σαμαρά ή μια κυβέρνηση που ο Βενιζέλος θα μπορεί να θέτει τους όρους της επιβίωσης του συστήματος ΠΑΣΟΚ;

Μήνυμα “βέλος” γι’ αυτές τις εκλογές: “Κάθε ψήφος στον ΚαμμένοΛΑΟΣΔΗΣΥΧΑΔράσηστην ουσία είναι ψήφος στο ΠΑΣΟΚ“.
ΜΑΝΩΛΗΣ Μ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι μαλακίες γράφετε ρε προδότες. Η αλήθεια είναι ότι κάθε ψήφος σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος σε αυτούς που καταδίκασαν τη χώρα σε αιώνια υποβάθμιση. Η αλήθεια είναι ότι η μόνη ελπίδα είναι η ΨΗΦΟΣ ΣΤΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΤΕ ΔΕΞΙΑ Η΄ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Πάρτε το πρέφα ρε Νάξιε. Δεξιοί είμαστε και όχι προδότες. Ψήφο στο Σαμαρά και τη ΝΔ σημαίνει ψήφο σε αυτούς που πρόδωσαν την πατρίδα μας με τα μνημόνια τους. Ο Καμένος (και γιατί όχι και οι λοιποί αντιμνημονιακοί) αποτελούν την μοναδική ελπίδα.