slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βρούτσης: Η ΝΔ θα καταργήσει το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ από το 2013 - Στις 12.000 ευρώ το αφορολόγητo

Σε δεσμεύσεις για μείωση της φορολογίας και έξοδο του τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ προχωρά εν όψει των εκλογών η ΝΔ. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας της ΝΔ Ιωάννη Βρούτση, η ΝΔ ως κυβέρνηση, θα καταργήσει το τέλος ακινήτων, μέσω της ΔΕΗ, από την 1/1/2013 και θα υπάρξει ένας φόρος ακινήτων, κλιμακούμενος, που θα προβλέπει την εξαίρεση της μικρής περιουσίας.
Ειδικότερα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη, για την παρουσίαση των θέσεων του κόμματος για το φορολογικό, σχολίασε ότι η ΝΔ ψήφισε το τέλος ακινήτων, μέσω της ΔΕΗ, μόνο για τους προϋπολογισμούς του 2011 και του 2012, διότι αυτό ήταν αναπόφευκτο και πρόσθεσε πως από 1/1/2013 οι συμβολαιογράφοι θα ενημερώνουν ηλεκτρονικά.


Επιπλέον, δεμεύτηκε πως η ΝΔ θα μειώσει από 23% σε 19% το ΦΠΑ στις αγοραπωλησίες ακινήτων και το φόρο στις μεταβιβάσεις από 10% σε 5-6%.

Το αφορολόγητο θα επιστρέψει στις 12.000 ευρώ, ενώ η ανώτερη κλίμακα φορολόγησης θα είναι 30%. 

Η ΝΔ επιδιώκει μάλιστα τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ του 23% σε 19% και του 13% στο 9% με κατώτατο το 5%. 

Όλες οι θέσεις της ΝΔ για τη φορολογία θα συμπεριληφθούν στο εθνικό φορολογικό νομοσχέδιο που θα καταθέσει τον προσεχή Ιούνιο.

Ο κ. Βρούτσης χαρακτήρισε «ανέκδοτο» το ενδεχόμενο να έρθει πρώτο κόμμα στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας δήλωση του προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Κριτική άσκησε όμως και στον Πάνο Καμμένο - στο κόμμα του οποίου έχουν προσχωρήσει αρκετά διαγραφέντα στελέχη της ΝΔ - κάνοντας λόγο για ''ανακρίβειες'' και ''μυθεύματα''.

Ανέφερε μάλιστα ότι η πολιτική ρητορεία του προέδρου Ανεξάρτητων Ελλήνων ''ταυτίζεται με του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα''. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: