slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Α. Σαμαράς: «Συστράτευση όλων για να μπορώ να κυβερνήσω» ... ακόμα και της Ντόρας

Η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι η μόνη ασφαλής λύση για τη χώρα, τονίζει σε συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής ο Αντώνης Σαμαράς.


«Λύστε μου τα χέρια για να κυβερνήσω», αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι σε περίπτωση που επικρατήσει ακυβερνησία, η κρίση θα βαθύνει.

Ο κ. Σαμαράς, χαρακτηρίζει τη ΝΔ ως «τη μόνη συντεταγμένη δύναμη σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει» και τονίζει ότι μόνο η ΝΔ «μπορεί να δώσει μία σταθερή κυβέρνηση ικανή να αλλάξει την στην Ελλάδα όσα πρέπει να αλλάξουν, να διαπραγματευθεί στο εξωτερικό, να δώσει στη χώρα αίσθημα ασφάλειας και προοπτικής».

Απευθύνει προσκλητήριο πανστρατιάς προς όλες τις δυνάμεις της Κεντροδεξιάς, λέγοντας ότι δεν αποκλείει ακόμη και όσους προκάλεσαν τραύμα και σήμερα θέλουν να το θεραπεύσουν, φράση που ερμηνεύεται ότι δεν αποκλείει ακόμη και την Ντόρα Μπακογιάννη.

Ωστόσο, επιτίθεται στους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμένου στους οποίους καταλογίζει ότι υπονομεύουν την παράταξη.

Ο κ. Σαμαράς δηλώνει ακόμα ότι θα αγωνιστεί για να αποφευχθούν νέες μειώσεις συντάξεων και ότι θα επεξεργαστεί ισοδύναμα μέτρα για να μη πληγούν περαιτέρω όσοι ήδη δοκιμάζονται. Διευκρινίζει ότι «από τα 3 δισ. που προβλέπονται να συμφωνηθούν τον Ιούνιο για το 2012 και από τα άλλα 7 δισ. για το 2013-14 έχουμε ήδη εξασφαλίσει ότι δεν θα αφορούν νέους φόρους ή αύξηση υφιστάμενων φόρων» και προσθέτει ότι «δεν θα θίγουν τους πιο αδύναμους».

Σημειώνει ότι εφόσον εκλεγεί, η πρώτη προτεραιότητα θα είναι η ανάκαμψη, τονίζοντας ότι η ΝΔ έχει για αυτό μία δέσμη μέτρων, όπως πχ την άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ, από το οποίο μένουν αναξιοποίητα σχεδόν 14,5 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι τα κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών είναι ένα από τα μέτρα για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, αλλά πρέπει «να εξασφαλίσουμε αντισταθμιστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και εγγυήσεις ασφαλείας». Υπογραμμίζει παράλληλα, ότι τα κέντρα αυτά δε θα είναι για την επ' άπειρον φιλοξενία των παράνομων μεταναστών, αλλά μέχρι να αρχίσει η επαναπροώθησή τους.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα αφηγηθώ μια ιστορία παρομοιάζοντας την Ελλάδα με ένα παιδί για να καταλάβουμε τι μας λέει και τι κάνει η ΝΔ από το 2008 μέχρι σήμερα.
Η Ν.Δ. όταν ανέλαβε την εξουσία το 2004 το παιδί (Ελλάδα) είχε κάποια προβλήματα υγείας γιατί οι γονείς (πατέρας ΠΑΣΟΚ-μητέρα ΝΔ) δεν το είχαν φροντίσει όπως θα έπρεπε αλλά και οι συγγενείς του (ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ κλπ ) αντί να το βοηθούν σοβαρά το ξεμυάλιζαν και το χάδευαν δίνοντας του γλυκίσματα επιδεινώνοντας την κατάσταση του. Έφυγε σε ταξίδι (αντιπολίτευση) ο πατέρας και το παιδί το φρόντιζε μόνο η μητέρα του. Το 2007 άρχισε να επιδεινώνετε η υγεία του παιδιού και η μητέρα αντί να το βάλει στο νοσοκομείο για θεραπεία του έδινε κάποια αντιπυρετικά σοροπάκια για να μη πονάει. Αρχές του 2009 η κατάσταση του παιδιού επιδεινώθηκε πάρα πολύ και οι γιατροί (ΕΟΚ) που εξέτασαν το παιδί γνωμάτευσαν ότι επιβάλλεται εισαγωγή σε νοσοκομείο για σοβαρή εγχείριση και θεραπεία. Η μητέρα συνέχισε να κρύβει τα προβλήματα υγείας του παιδιού και τον Οκτώβριο του 2009 εγκαταλείπει το σπίτι (εξουσία), αφήνει το παιδί ετοιμοθάνατο, ειδοποιεί τον πατέρα ο οποίος και επιστρέφει . Ο πατέρας μπαίνοντας στο σπίτι (εξουσία) βρήκε το παιδί ετοιμοθάνατο, πανικοβάλλεται και πάει το παιδί στο Νοσοκομείο (ΕΟΚ) . Το εξέτασαν οι γιατροί και έκριναν ότι για να σωθεί έπρεπε να υποβληθεί σε σοβαρότατη εγχείριση (μνημόνιο) και κάλεσαν και ειδικό χειρούργο (ΔΝΤ) για την περίπτωση αυτή. Έγινε η σοβαρή εγχείριση και ξεκίνησε η επώδυνη θεραπεία με πολλές παρενέργειες χωρίς να είναι σίγουρο ότι τελικά θα σωθεί. Η μητέρα αντί να πάει κοντά στο παιδί, να βοηθήσει τον πατέρα του και να τους συμπαρασταθεί για το άγχος, την αγωνία που τραβούσαν για να σωθεί, άρχισε από την πρώτη μέρα της θεραπείας να κατηγορεί τον πατέρα για λάθος θεραπεία και για την ταλαιπωρία και τα βάσανα που τραβούσε το παιδί, ενώ εκείνη δεν το είχε σταναχωρέσει ποτέ. Οι λοιποί συγγενείς κατηγορούσαν και αυτοί τον πατέρα επειδή δεν ήθελε να το ξεμυαλίζουν και να του δίνουν γλυκίσματα που βλάπτουν την υγεία του. Έπρεπε να περάσουν δύο χρόνια θεραπείας για να καταλάβει η μητέρα ότι αυτή η εγχείριση ήταν η μοναδική που θα έσωζε το παιδί και έτσι υπέγραψε να γίνει καιη δεύτερη πιο επώδυνη εγχείριση. Τώρα που η υγεία του παιδιού βελτιώνεται και οι γονείς του χωρίζουν και το διεκδικούν όλοι, βγαίνει η μητέρα του και λέει στο παιδί ότι ο πατέρας του φταίει για όλα τα βάσανα που τράβηξε και τραβάει και ότι για να θεραπευτή εντελώς και να περνά καλλίτερα όπως παιρνούσε και πριν το 2009 θα πρέπει να ακολουθήσει την μητέρα του και όχι τον πατέρα του. Τα ίδια περίπου λένε και οι πολλοί θείοι του οι οποίοι όμως δεν είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν την φροντίδα (εξουσία) του παιδιού. Τους αρκεί να είναι αρεστοί.
Υποθέτω ότι το παιδί ωρίμασε μέσα στα βάσανα και τις ταλαιπωρίες του και θα ακολουθήσει το γονιό ή το θείο του εκείνο που το φρόντισε πιο σοβαρά και υπεύθυνα και έκανε το λιγότερο κακό στην υγεία του άσχετα από τους πόνους και τις ταλαιπωρίες που τράβηξε για να ζήσει.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ ΕΧΕΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

10:45 ξέχασες να μας πεις ότι τόσο ο πατέρας όσο και η μάνα έτρωγαν το φαγητό του παιδιού από της γεννήσεως και τα προβλήματα υγείας του άρχισαν λόγω της ασιτίας. Προβλέπω ότι το παιδί, όταν βάλει μυαλό, θα γαμήσει τόσο την μάνα του όσο και τον πατέρα του.