slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αποκάλυψη."Σφαγή" χιλιάδων αναπληρωτών στην Εκπαίδευση και αύξηση ωραρίου των μονίμων

Σε χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών προκειμένου να μην θιγεί το καθεστώς των μόνιμων καθηγητών φαίνεται ότι αποφάσισε να προχωρήσει η κυβέρνηση έπειτα από τις πιέσεις της Τρόικας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες εκτιμάται ότι θα αποκρυσταλλωθούν σήμερα το απόγευμα η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην διακοπή της συνεργασίας που είχε το.........

δημόσιο με χιλιάδες ωρομισθίους και αναπληρωτές καθηγητές προκειμένου να εξορθολογισει το κόστος του κρατικού προϋπολογισμού. 

Τις ώρες διδασκαλίες τις αναλαμβάνουν πλέον οι μόνιμοι καθηγητές. Έτσι για παράδειγμα εάν ένας μόνιμος καθηγητής δίδασκε 20
 ώρες την εβδομάδα και ένας ωρομίσθιος άλλες 5 τότε με την κατάργηση της θέσης του ο μόνιμος θα διδάσκει και τις 25 ώρες χωρίς φυσικά επιπλέον χρήματα.

Την ίδια ώρα στην κυβέρνηση μετά την απόφαση περί μείωσης του κατώτατου μισθού στα 600 ευρω (μικτά ) αναζητούν επιπλέον μέτρα που θα φέρουν επιπλέον έσοδα καθώς οι απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων λόγω των χαμηλότερων εισφορών και του κρατικού προϋπολογισμού λόγω της χαμηλότερης φορολογίας θα είναι σημαντική.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: