slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

"Γέφυρες" επιστροφής από την πλειοψηφία των 21 διαγραφέντων

Γέφυρες επιστροφής στη Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι ανοίγουν για τους πρώην «γαλάζιους» βουλευτές που διαχώρισαν ξεκάθαρα τη θέση τους απέναντι στα σενάρια περί «ομαδοποίησης» και συμμετοχής σε νέα πολιτική κίνηση.
Οι περισσότεροι τονίζουν ότι είναι και παραμένουν Νέα Δημοκρατία, αρνούνται κάθε σενάριο για «ομαδοποίηση» που οδηγεί σε αναζήτηση νέας πολιτικής στέγης και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ανοίξει ο δρόμος της επιστροφής.
Οι δημόσιες δηλώσεις επτά τουλάχιστον πρώην «γαλάζιων» βουλευτών ότι εξακολουθούν να.......
βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη νίκη της Ν.Δ. στις επόμενες κρίσιμες εκλογές έριξαν τις πρώτες γέφυρες για να ανοίξει η συζήτηση περί «επανένταξης» στο κόμμα: Κορυφαία στελέχη της λεωφόρου Συγγρού συζητούν πλέον ανοιχτά αυτό το ενδεχόμενο, όμως η αλήθεια είναι πως ο δρόμος της επιστροφής έχει πολλά αγκάθια…

Η οργισμένη αντίδραση πρώην «γαλάζιων» βουλευτών, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Καρασμάνης (Πέλλα), ο Θεόφιλος Λεονταρίδης και ο Αναστάσιος Καρυπίδης (Σέρρες), ο Μαργαρίτης Τζίμας (Δράμα), ο Κώστας Γκιουλέκας (Α' Θεσσαλονίκης), η Μίκα Ιατρίδη (Δωδεκάνησα), ο Αλέκος Δερμεντζόπουλος (Εβρος), ο Μιχάλης Γιαννάκης (Βοιωτία), ότι δεν έχουν καμία σχέση με «ομάδες» και «κινήσεις νέου πολιτικού φορέα» και ότι «η Ν.Δ. είναι και παραμένει το σπίτι μας», έφερε ένα ντόμινο νέων δηλώσεων.

Ο Γιώργος Βαγιωνάς (Χαλκιδική) σημείωσε ότι «η Ν.Δ. συνεχίζει να είναι το σπίτι μου παρά την απόφαση να με εκδιώξουν από αυτό. Παραμένω στην πρώτη γραμμή της μάχης τιμώντας στο ακέραιο και χωρίς συμβιβασμούς την εντολή που μου έδωσαν οι Χαλκιδικιώτες. Αυτό έκανα όλα αυτά τα χρόνια, το ίδιο θα συνεχίσω να κάνω». Ο Σπύρος Γαληνός (Λέσβος) με ανακοίνωσή του ξεκαθάρισε ότι «δεν ανήκω σε ένα κόμμα ή σε έναν αρχηγό, όσο και αν τον σέβομαι και τον εκτιμώ, αλλά ανήκω στον απλό άνθρωπο που με επέλεξε, που με εξέλεξε που κατέθεσε τις προσδοκίες του επάνω μου», ενώ ο Ζήσης Τζηκαλάγιας (Καστοριά) δήλωσε ότι «η Ν.Δ. είναι το σπίτι μου και κανείς δεν μπορεί να με διώξει απ' αυτό».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Κώστας Παπασιώζος σημείωνε στους συνομιλητές του ότι «η διαγραφή μπορεί να έγινε αλλά οι αγώνες και η αγάπη στο κόμμα δεν διαγράφονται…» διαψεύδοντας κάθε σενάριο περί «ομάδας»: «Αυτά δεν με αφορούν. Οι περισσότεροι "γνωριστήκαμε" στη συνεδρίαση της Κ.Ο.… Βάλτε καρφίτσα στο χάρτη της χώρας και δέστε πού εκλέγεται ο καθένας από τους 21 βουλευτές και θα καταλάβετε…».

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ δηλώνει ότι είχε ενημερώσει για το «όχι» και περιμένει νεύμα για επιστροφή.

Η συζήτηση ωστόσο περί «επιστροφής» έχει προκαλέσει τις πρώτες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ν.Δ.

Όπως έλεγαν «γαλάζιοι» βουλευτές σε κατ' ιδίαν συζητήσεις, «είναι ρίσκο αν ληφθεί μια τέτοια απόφαση και η πιο σοβαρή πειθαρχική ποινή αυτής της διαγραφής ανακληθεί» ενώ πρόσθεταν πως θα προκαλούσε νέο γύρο αντιδράσεων από τους βουλευτές που έχουν ψηφίσει «ναι» βλέποντας να επιστρέφουν στα ψηφοδέλτια της ίδιας εκλογικής περιφέρειας οι συνάδελφοί τους που επέλεξαν να μπουν απέναντι στην απόφαση του προέδρου με το «όχι».

(από σχετικό ρεπορτάζ στον αυριανό "Τύπο της Κυριακής")

Δεν υπάρχουν σχόλια: