slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μπλόκο Σαμαρά σε μείωση μισθών και υφεσιακά μέτρα

Κατηγορηματικά αντίθετος στην μείωση του 13ου και 14ου μισθού τάχθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο. Η σύσκεψη διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες και πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα έντονων πιέσεων από τους δανειστές και απειλών περί χρεοκοπίας.
Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί τάχθηκαν επίσης κατηγορηματικά αντίθετοι σε νέες …εγγυητικές επιστολές και υπογραφές δέσμευσης. Ο κ. Καρατζαφέρης συμπαρατάχθηκε επίσης με τον πρόεδρο της ΝΔ στο θέμα της μείωσης του 13ου και 14ου μισθού.
Ο πρόεδρος της ΝΔ αντιτάχθηκε επίσης στην μείωση των επικουρικών και....
 παρουσίασε επιπλέον  σειρά λεπτομερών και υπολογισμένων ισοδύναμων μέτρων αντί για την μείωση των επικουρικών συντάξεων. Όπως την αύξηση των εσόδων από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, η μείωση των νέων συμβασιούχων κατά 20% (σήμερα είναι 10%) , τα οφέλη από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και από την κατάργηση των συντάξεων ‘‘μαϊμού’’ κλπ
Ο πρόεδρος της ΝΔ διαφώνησε και με την μείωση του κατώτατου μισθού, λέγοντας πως όταν μειώνονται οι μισθοί συνεχώς, χωρίς να πέφτουν οι τιμές, αυτό δεν οδηγεί σε βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, αλλά σε ανακατανομή του εισοδήματος σε βάρος των αδυνάτων, αυξάνει την ανεργία και οδηγεί σε χειρότερη ύφεση. Παρουσίασε μάλιστα και ένα πίνακα, βάσει του οποίου εάν υπάρξει μείωση μισθών θα υπάρξει αύξηση της ύφεσης κατά 3.5%.
Η ύφεση απειλεί την κοινωνική συνοχή πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς και επέκρινε  τα καρτέλ που διατηρούν υψηλά τις τιμές, ενώ έχουν πέσει οι μισθοί. Στο σημείο αυτό επεσήμανε ότι δεν μπορεί όλοι οι ηγέτες της Ευρώπης να επισημαίνουν τελευταία την ανάγκη ανάπτυξης , όπως ό ίδιος έλεγε από την  πρώτη στιγμή, “αλλά να μην μας παρουσιάζουν ούτε ένα νέο μέτρο ανάπτυξης”.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε εξάλλου σε όλους του τόνους ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μεταβατική και δεν θα ανεχθεί ρουσφετολογικούς διορισμούς που κάνουν οι υπουργοί “από το παράθυρο”, προαγωγές ημετέρων, κρίσεις στα σώματα ασφαλείας και άλλες ρουσφετολογικές ενέργειες που επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες υπουργοί της κυβέρνησης. Διαφώνησε επίσης με το νομοσχέδιο για τις αποφυλακίσεις
Ιδιαίτερα στάθηκε στο θέμα των δυο εισαγγελέων τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτες οι απειλές εναντίον λειτουργών της δικαιοσύνης.
Τέλος ο πρόεδρος της ΝΔ απέρριψε κατηγορηματικά όσα ακούγονται και γράφονται για τον διορισμό δημοσιονομικού επιτρόπου από την Γερμανία ή τις Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: