slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αμετανόητος Γιώργακης

Αμετανόητος ο Γιώργος Παπανδρέου
Αφιερωμένο στα σαϊνια της ΝΔ που έβγαζαν nonpaper και έλεγαν ότι  ο Σαμαράς τελείωσε τον Παπανδρεισμό... μιλάμε για μεγάλα σαϊνια!!Την παραμονή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έδειξε εμμέσως πλην σαφώς ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής εξήγησε ότι η δική του θυσία δεν είναι λύση για το κόμμα.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος της παράταξης είπε: «Η πορεία της κυβέρνησης μας θα κριθεί από την ιστορία, και είναι εύκολο να βρεθεί το εξιλαστήριο θύμα για όλες τις δυσκολίες. Εγώ πήρα το ρίσκο να μην υπολογίσω το πολιτικό κόστος , ήξερα και ξέρω πόσο βαρύ είναι. θέλετε να γίνω εύκολη θυσία που θα τα γιατρέψει όλα; Και αυτό μπορώ να το κάνω. Αν όμως ήταν τόσο εύκολη λύση και μένα θα χαροποιούσε. Αλλά οι αλλαγές πρέπει να γίνουν από όλους μας, ο καθένας μας έχει ευθύνη, μην ψάχνουμε για σωτήρες ούτε για κακούς... θα ήταν πολύ εύκολη η λύση βαρβάρων. Πρέπει να ανακτήσουμε τις δικές μας δυνάμεις κάτι που θα γίνει με πόνο... όμως μπορούμε και γι αυτές τις αξίες θα είμαι πάντα μαχητής. Αυτή η διετία και ο τελικός σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας με κάνει αισιόδοξο».
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η πολιτική που ακολούθησε η προηγούμενη κυβέρνηση και το γεγονός «ότι κτύπησε το κατεστημένο» έκανε πολλούς «να λυσσάξουν μαζί μας και ήθελαν την ανατροπή και είπαν ότι αν φύγει ο Παπανδρέου θα ησυχάσουμε» τόνισε όμως πως « να ξέρουν ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν επιλογή μας για να συνεχιστούν αυτές οι πολιτικές. Και όσοι πίστεψαν ότι η κυβέρνηση θα είναι του χεριού τους θα αντιμετωπίζουν το πείσμα όλης της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Εμείς θα διαφυλάξουμε αυτή την πορεία και θα ήθελα να πιστεύω ότι αυτό θέλει και ο κ. Σαμαράς».
Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε να εννοηθεί ότι πρέπει να παραταθεί ο χρόνος της παρούσας κυβέρνησης και να μην συρθεί η χώρα σε εκλογές, αναλυτικά: « Ας δώσουμε κατάλληλο χρόνο για θεσμικές και πολιτικές αλλαγές που μπορούν να προωθηθούν καλύτερα Μπορούμε μαζί πολύ καλύτερα γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα.... Κανείς δεν ξέρει που θα βρεθεί η Ευρώπη. Θα ξεπεράσει την κρίση αλλά θα περάσουμε δύσκολη περίοδο» και πρόσθεσε ότι «θα ήταν κακό να είναι κλειστή η βουλή και να μπουν οι βουλευτές και υπουργοί σε προεκλογικές πιέσεις. Η κυβέρνηση να αφοσιωθεί στο ζωτικής σημασίας έργο της... Οι επενδύσεις δεν θα έρθουν αν έρθει η Α ή Β παράταξη αλλά με πολύ ομαδική δουλειά. Αυτό το έργο πρέπει να συνεχίσει η κυβέρνηση και εμείς πρέπει να βάλουμε το εθνικό συμφέρον πάνω από το μικροπολιτικό».
Διαβάστε λεπτό προς λεπτό την ομιλία του Γ. Παπανδρέου ΕΔΩ
Newsbomb.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: