slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παραίτηση των οικονομικών εισαγγελέων με καταγγελίες που σοκάρουν

Την παραίτησή τους υπέβαλαν ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης και ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο τους. Αμφότεροι είχαν αναλάβει καθήκοντα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι δύο εισαγγελείς υπέβαλαν την παραίτηση τους από τα καθήκοντα των οικονομικών εισαγγελέων, στον αρμόδιο για οικονομικά θέματα αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή, ζητώντας την αντικατάσταση τους απο το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο. «Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση», αναφέρουν σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή παραίτησής τους.

«Με νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί και μας κοινοποιήθηκε όλως προφασιστικά και με δήθεν επιχειρήματα ως αιτιολογία επιχειρείται η αντικατάσταση μας και η απαλλαγή από την παρουσία μας», υποστηρίζουν στην ίδια επιστολή και υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά:

«Δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε άλλοθι και μια θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στη γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος».


ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΖΟΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ.
Η ΝΔ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ Ή ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟΥΜΠΕΚΙ;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: