slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το στρατηγικό σχέδιο που κατέθεσε ο κ. Βενιζέλος αποτελεί εξαγγελίες που περιέχουν “ξαναζεσταμένες” προθέσεις


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το στρατηγικό σχέδιο που κατέθεσε ο κ. Βενιζέλος αποτελεί εξαγγελίες που περιέχουν “ξαναζεσταμένες” προθέσεις. Πρόκειται για έκθεση ιδεών, που περιλαμβάνει στόχους και προθέσεις, που δύσκολα μπορεί να διαφωνήσει κανείς μαζί τους.
Επαναλαμβάνει, όμως, μια διαδικασία που ολοκληρώθηκε μόλις πριν 14 μήνες -αυτή του εθνικού διαλόγου- από τον προκάτοχό του και.....κάτω από τον ίδιο τίτλο: “Φορολογική μεταρρύθμιση”. Τα αποτελέσματα της οποίας, δυστυχώς, ήταν η υπερφορολόγηση, συνοδευόμενη από φορολογικά “γιουρούσια”, που έχουν αφήσει “ανοικτές πληγές” στην Οικονομία και την Κοινωνία.

Είναι κάτι που, επίσης, επαναλήφθηκε και πριν λίγους μήνες στο εθνικό σχέδιο για τη φοροδιαφυγή με μηδενικά, μέχρι σήμερα, αποτελέσματα.

Συστηματικά παραβλέπουν, όμως, ότι ο ελληνικός λαός αξιολογεί όχι με βάση θεωρητικές προσεγγίσεις, αλλά με βάση την αποτελεσματικότητα.

Όμως και εδώ η κυβέρνηση, σε επίπεδο φορολογικής πολιτικής, έχει αποτύχει πλήρως».

Δεν υπάρχουν σχόλια: