slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Φρένο» Σαμαρά σε όσους μιλούν για ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία

O πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την αποφυγή διγλωσσίας στο κόμμα«Πονοκέφαλο» προκαλούν στην ηγεσία της ΝΔ οι εσωκομματικές φωνές που αναφέρονται στο ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας, την ώρα που ο πρόεδρος του κομματος έχει ξεκαθρίσει πως ζητά «καθαρή εντολή» από τον ελληνικό λαό. Έτσι, ο Αντώνης Σαμαράς προσανατολίζεται σε κινήσεις που θα βάλουν τέλος στις παραφωνίες αυτές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, από τη μία πλευρά βρίσκονται οι στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ και οι βουλευτές που ανήκουν στον δικό του «σκληρό πυρήνα» και στον αντίποδα οι λεγόμενοι μετριοπαθείς, όπως είναι οι κ. Χατζηδάκης, Δένδιας, Χατζηγάκης και Κυρ. Μητσοτάκης, που θεωρούν ότι «οι εκλογές αυτή την ώρα δεν θα λύσουν το πρόβλημα».

Οι παραφωνίες αυτές έχουν προκαλέσει τη δυσφορία του κ. Σαμαρά και σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται η εφημερίδα, μέσα στις επόμενες ημέρες θα αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου -εν όψει της εμφάνισής του στη ΔΕΘ- να σταματήσουν τα φαινόμενα αυτά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει συναντήσεις με βουλευτές, ενώ παράλληλα, μέλη της ηγετικής ομάδας του κόμματος όπως είναι οι κ. Τασούλας και Λυκουρέντζος θα διαμηνύσουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα γίνουν ανεκτές οι διαφοροποιήσεις σε θέματα στρατηγικής.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνέντευξη που παραχώρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εφημερίδα Επενδυτής επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να τις εκβιάσει. Σε ό,τι αφορά το θέμα της συναίνεσης έδωσε μια διφορούμενη απάντηση, λέγοντας: «Η κοινωνία δεν ζητά πάση θυσία συναίνεση σε όλα, ούτε πάση θυσία ρήξη σε όλα. Ζητά καθαρές απόψεις, συνέπεια και ευθύνη».

Την ίδια ώρα, ο Κωστής Χατζηδάκης δηλώνει: «Τα μεγάλα κόμματα πριν από τις εκλογές διεκδικούν παντού την αυτοδυναμία. Η ΝΔ έχει με το μέρος της τις δημοσκοπήσεις. Αλλά, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, η εθνική συνεννόηση είναι πάντοτε επιτακτική ανάγκη».

Newsroom ΔΟΛ


Δεν υπάρχουν σχόλια: