slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επιτυχημένη η συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Βίβλου στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ EnvStories,


 Ιδιαίτερα θερμά σχόλια απέσπασε το Δημοτικό Σχολείο Βίβλου για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUSEnvStories, που συντόνισε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στο πλαίσιο της διαδικτυακής ημερίδας με τίτλο«EnvStories - Environmentalstorytellingforall!» και αντικείμενο την περιβαλλοντική εκπαίδευση, η Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείαςκαι Θρησκευμάτων κα Αναστασία Γκίκα συνεχάρη τους δραστήριους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Βίβλου, τους εκπαιδευτικούς του και τον Διευθυντή κ. Χρήστο Σκάρκο για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, τονίζοντας ότι οι δεξιότητες που αποκτώνται μέσω του ERASMUS+ συμβάλλουν στην ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής συναίσθησης όλων, που αποτελεί και πυλώνα των.....

Εργαστηρίων Δεξιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας.

Παρούσα στην ημερίδα ήταν και η Περιφερειακή Διευθύντρια εκπαίδευσης κα Μαρκέλλα Παραμυθιώτου, η οποία επισήμανε τη σημασία της συμμετοχής του Σχολείου της Βίβλου και την αναγκαιότητα ανάπτυξης των συνεργασιών:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά που ένα σχολείο του Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει σε αυτό το πρόγραμμα. Το Νότιο Αιγαίου, η μεγαλύτερη νησιωτική Περιφέρεια της χώρας μας, παρουσιάζει δυσκολίες και ιδιαιτερότητες, αλλά συνάμα και προκλήσεις, που αξιοποιούνται από την εκπαιδευτική κοινότητα προς όφελος της εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλά και των μαθητών. Εδώ και χρόνια, οι εκπαιδευτικοί και ο Διευθυντής του Σχολείου Βίβλου, με πείσμα, μεράκι, δουλειά και όραμα έχουν βάλει ψηλά τον πήχη της καινοτομίας, της δημιουργικότητας, της ανάπτυξης της φαντασίας των παιδιών και του ψηφιακού εγγραμματισμού, μέσα από δράσεις και υλοποίηση προγραμμάτων. Με τον τρόπο αυτόν δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν την ενεργό πολιτειότητά τους, να γίνουν δηλαδή ενεργοί πολίτες μέσα από βιωματικές δράσεις. Η ανάπτυξη συνεργασιών με σχολεία άλλων χωρών, εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς πρέπει να είναι προτεραιότητα, όπως και η διάχυση των καλών αυτών πρακτικών».   

Την ημερίδα, στην οποία συμμετείχαν ακαδημαϊκοί, γεωεπιστήμονες, καταξιωμένα στελέχη της εκπαιδευτικής κοινότητας και παιδαγωγοί, παρακολούθησαν περισσότερα από 3.500 άτομα.

Στη διαδικτυακή συνάντηση, σημαντική ήταν η παρουσία των εκπροσώπων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Δρ. ΓεωργίαςΠετροπούλου, Δρ. Παναγιώτη Πήλιουρα, Δρ. Γεωργίας Φέρμελη και Σοφίας Λαπατά, καθώς και των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης Δρ. Γιώργου Κόσυβακαι Δρ. Χαράλαμπου Μπαμπαρούτση.

Η ημερίδα διεξήχθη στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο «EnvironmentalStorytellingforSustainableDevelopment» και ακρωνύμιο EnvStories, με επικεφαλής εταίρο το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και επιστημονική υπεύθυνη την Καθηγήτρια του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος Δρ Δρ. MSc Νίκη Ευελπίδου.

Το βίντεο της ημερίδας μπορείτε να το παρακολουθήσετε από το κανάλι στοyoutubeEnvStories Project ή στη σελίδα στο FacebookEnvStoriesErasmusProject.

Site: http://www.envstories.eu/en-us/

Εικόνα: Από την εκπαιδευτική εκδρομή των changemakers της Νάξου, μαθητών που θα φέρουν την αλλαγή, στα πλαίσια ανάπτυξης των περιβαλλοντικών ιστοριών

Φωτογράφιση: Μ. Λυκουρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: