slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι Κυκλάδες δεν είναι πλέον παραμεθόριος Καλά θα κάνουν οι διάφοροι Κοψοχέρηδες να μην μιλάνε

Κατατέθηκε στη Βουλή (αναμένεται να ψηφιστεί έως αύριο το βράδυ) το πολυνομοσχέδιο με τον βαρύγδουπο τίτλο «Διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, Μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις εφαρμογής της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων» και σημείο αναφοράς αποτελεί το
νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, όπου αποσυνδέεται ο μισθός από το βαθμό και ορίζονται τα νέα μισθολογικά κλιμάκια για τους υπαλλήλους, ανάλογα με την κατηγορία της εκπαίδευσής τους.  Έτσι, για τους υπαλλήλους με κατηγορία εκπαίδευσης ΠΕ και ΤΕ προβλέπονται 19 μισθολογικά κλιμάκια εξέλιξης, ενώ για τους υπαλλήλους ΔΕ και ΥΕ καθιερώνονται 13 μισθολογικά κλιμάκια.  Για κατοχή μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών ενός έτους ο υπάλληλος θα κερδίζει δύο κλιμάκια, ενώ για κατοχή διδακτορικού τίτλου σπουδών συναφούς αντικειμένου με την εργασία του θα κερδίζει 6 κλιμάκια. Ο βασικός μισθός για υπαλλήλους ΥΕ καθορίζεται σε 780 ευρώ, ενώ για τους υπαλλήλους ΔΕ σε 780 ευρώ επί συντελεστή 1,10 (858 ευρώ), για ΤΕ 780 ευρώ με συντελεστή 1,33 (1.037 ευρώ) και για ΠΕ 780 ευρώ επί 1,40 (1.092 ευρώ). Η οικογενειακή παροχή για ανήλικα τέκνα, ή ανίκανα να εργαστούν και με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%, ή για παιδιά που σπουδάζουν και δεν έχουν ξεπεράσει το 24 έτος της ηλικίας τους καθορίζεται σε 50 ευρώ για το ένα τέκνο, 70 ευρώ συνολικά για τα δύο τέκνα, 120 ευρώ συνολικά για τα τρία τέκνα, 170 ευρώ για τα τέσσερα τέκνα και επιπρόσθετα 70 ευρώ για κάθε ένα επιπλέον τέκνο.
Παραμεθόριος 
Αυτό όμως που ενοχλεί τους υπαλλήλους στις Κυκλάδες είναι ότι αλλάζουν τα δεδομένα στο επίδομα για τια παραμεθόριες περιοχές (100 ευρώ). Και στο άρθρο 19 με τίτλο «Επίδομα Παραμεθόριων Περιοχών» διαβάζουμε ότι «στους υπαλλήλους που υπηρετούν σε περιοχές της Θράκης, των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, των Δωδεκανήσων και σε απόσταση μέχρι είκοσι (20) χιλιόμετρα από τα σύνορα στους νομούς Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς και Φλώρινας, χορηγείται επίδομα Παραμεθόριων Περιοχών, οριζόμενο σε εκατό (100) ευρώ μηνιαίως». Κάτι που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι οι υπάλληλοι που δραστηριοποιούνται στις Κυκλάδες και το ελάμβαναν έως σήμερα, το χάνουν… Διατηρείται πάντως το Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.  Μετά τη νέα κατάταξη του προσωπικού στο νέο σύστημα αμοιβών θα υπάρξει αναστολή της μισθολογικής εξέλιξής τους μέχρι την 31/12/2017, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κόστος της νέας κατάταξης των υπαλλήλων. Από 1/1/2018 η απονομή μισθολογικών κλιμακίων, βάσει του χρόνου υπηρεσίας του υπαλλήλου, θα πραγματοποιείται κανονικά. Το νέο μισθολόγιο θα επιφέρει ονομαστική μείωση αποδοχών για περίπου 45% των υπαλλήλων, ωστόσο θα διατηρήσουν τους μισθούς τους, καθώς θα λαμβάνουν το υπολειπόμενο ποσό ως προσωπική διαφορά, η οποία θα συμψηφίζεται με μελλοντική αύξηση του βασικού μισθού του υπαλλήλου λόγω κανονικής (βάσει ετών υπηρεσίας) μισθολογικής εξέλιξης και όχι λόγω προωθημένης εξέλιξης ή λήψης επιδόματος θέσης ευθύνης.
Με πληροφορίες από το vima.gr 
  http://www.naxospress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: