Προσθήκη λεζάντας |
Ο λόγος για τον Αλέξη Τσίπρα που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναθεμάτιζε κάθε μεταρρυθμιστική πρόταση του ΟΟΣΑ κι ο ΣΥΡΙΖΑ τις καταψήφιζε στη Βουλή, πλέον (βαφτίζοντας κι εδώ το κρέας… ψάρι), μετά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Άνχελ Γκουρία, μίλησε για.... μια «νέα περίοδο στη σχέση της Ελλάδας με τον ΟΟΣΑ»
Ξαφνικά, κατά τον πρωθυπουργό, η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ «έχει ως βάση το πρόγραμμα προοδευτικών κοινωνικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία».
«Ο ΟΟΣΑ δεσμεύεται να παρέχει τεχνική συνδρομή ώστε οι μεταρρυθμίσεις να εφαρμοστούν με κοινωνική αποτελεσματικότητα», τόνισε ο κ. Τσίπρας και εξήγησε ότι στόχος του είναι να αλλάξει ο τρόπος που οι Έλληνες αντιλαμβάνονται τον όρο «μεταρρυθμίσεις».
«Έχουμε δεσμευτεί για μεταρρυθμίσεις κοινωνικής αλλαγής και όχι όπως τις γνωρίσαμε μέχρι τώρα», σημείωσε ο πρωθυπουργός λέγοντας πως θέλει να αλλάξει «την εικόνα για το τι είναι μεταρρυθμίσεις» και «να κάνουμε τη λέξη να πάρει θετικό κοινωνικό πρόσημο».
Στόχος των μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο κ. Τσίπρας, θα είναι η «εμπέδωση κοινωνικής δικαιοσύνης, η μετατροπή της δημόσιας διοίκησης σε αποτελεσματική που θα βρίσκεται δίπλα στον πολίτη, το χτύπημα των μεγάλων συμφερόντων που δημιουργούν μονοπωλιακές και ολιγοπωλιακές καταστάσεις στην οικονομία, το χτύπημα της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής».
Αυτό που επιθυμεί, όπως δήλωσε, είναι ο δείκτης κοινωνικής δικαιοσύνης να ανέβει σε υψηλά επίπεδα και ο δείκτης διαφθοράς να μειωθεί.
«Θα προωθήσουμε μεταρρυθμίσεις που θα σηματοδοτήσουν ρήξη με το παρελθόν διαπλοκής και εξάρτησης από την οικονομική ολιγαρχία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και εκτίμησε πως η συγκεκριμένη κυβέρνηση μπορεί να το πετύχει γιατί «δεν είναι εξαρτημένη από την οικονομική ολιγαρχία» και διότι «βρισκόμαστε σε μια εξαιρετική συγκυρία» με την κυβέρνηση να έχει την υποστήριξη του ελληνικού λαού.
«Ανοίξαμε σήμερα ένα μεταρρυθμιστικό κεφάλαιο για την Ελλάδα» είπε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας: «Δεν μας υποχρεώνει κανείς να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις, θέλουμε να τις κάνουμε».
«Enough is enough με τη λιτότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία στην ολιγόλεπτη αρχική του τοποθέτησή αναφέρθηκε στο κοινό έγγραφο που υπέγραψε με τον έλληνα πρωθυπουργό.
«Τόσο εγώ όσο και ο κ. Τσίπρας υπογράψαμε ένα κοινό έγγραφο συνεργασίας ενισχύοντας έτσι την επιθυμίας μας για περαιτέρω συνεργασία. Σε αυτό το έγγραφο συμπεριλαμβάνονται διάφορα σημαντικά θέματα όπως η διαφάνεια, η ακεραιότητα, η δημοσιονομική πολιτική, η απασχόληση, η ενίσχυση του ανταγωνισμού προκειμένου να αποφευχθούν τα ολιγοπώλια ή και τα μονοπώλια», ανέφερε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου