slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στην Αθήνα αντιπροσωπεία και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου Δημ. Καπούνης για τις κομμένες επιδοτήσεις

 Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Νάξου, αντιπροσωπεία της στην όποια θα συμμετέχουν ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου Δημ. Καπούνης , το διευθυντή της ΕΑΣ, Δημήτρη Βερνίκο, τον αρμόδιο προϊστάμενο Νίκο Δημητροκάλλη, θα βρίσκεται στην Αθήνα Πέμπτη και Παρασκευή προκειμένου να συναντηθεί με τους αρμόδιους φορείς τόσο του ΟΠΕΚΕΠΕ, όσο και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και να βρεθεί λύση με τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην καταβολή των....
επιδοτήσεων λόγο των ξαφνικών αλλαγών που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν αφορούν μόνο στους δικαιούχους της Νάξου, αλλά και τους δικαιούχους όλης της Ελλάδας

Σύμφωνα με όσα ανάφερε και σε μας αλλά και στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου, κ. Δημήτρης Καπούνης, στην Αθήνα έχουν έρθει προκειμένου να κάνουν κάποιες συναντήσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ και αν χρειαστεί και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Και "δεν γυρίζουν στη Νάξο αν δεν βρεθεί λύση" στο ζήτημα των επιδοτήσεων, Διότι το 50% των κτηνοτρόφων του νησιού έχουν απορριφθεί μετά τις αλλαγές στις ζώνες των βοσκοτόπων τον περασμένων Αύγουστο και προσθέτει ότι τότε δεν τους ενημέρωσε κανείς και αυτό που τους λένε τώρα είναι ότι θα δούνε το θέμα μετά τους ελέγχους. Όπως σημειώνει ο ΑγροΤύπος ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα εκτός από την Νάξο. Και από την Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου έχουν γίνει αποδέκτες δεκάδων μηνυμάτων από αναγνώστες τους,   που κατοικούν στη Βόρεια Ελλάδας, τα νησιά του Αιγαίου αλλά και του Ιονίου και αλλού. Άλλα και εκτός από αυτούς που απορρίφθηκαν μεγάλο ποσοστό δικαιούχων διαπίστωσε μετά την πληρωμή ότι τα χρήματα που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους ήταν πολύ λιγότερα από αυτά που περίμεναν.

Αυτή η κατάσταση μετά και τα προβλήματα που προέκυψαν με την εξόφληση της πληρωμής της εξισωτικής έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση στην Ελληνική κτηνοτροφία, με τους παραγωγούς να δηλώνουν καθημερινά στον ΑγροΤύπο ότι η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να «ξεκληρίσει» τον κλάδο.

Πολλοί είναι όμως και οι αγρότες – δικαιούχοι οι οποίοι μας αναφέρουν προβλήματα τα οποία έχουν να κάνουν με παρακρατήσεις που έγιναν στους λογαριασμούς τους, μετά την πληρωμή της Ενιαίας Ενίσχυσης για δάνεια στις τράπεζες, ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΛΓΑ, πληρωμές στις Ενώσεις κ.α. με αποτέλεσμα να βρουν και αυτοί λιγότερα χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: