slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κόντρα Ραγκούση - Ξυνίδη στο υπουργικό συμβούλιο

Κόντρα Ραγκούση - Ξυνίδη στο υπουργικό συμβούλιο

Εκτός ελέγχου παραλίγο να ξεφύγει η κατάσταση στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο  Με έντονα ειρωνικό ύφος ο Σωκράτης Ξυνίδης είπε σύμφωνα με πληροφορίες προς τον κ. Ραγκούση ότι «είναι καιρός να προσγειωθούν οι μεταφυσικές ανησυχίες του στην πραγματικότητα». 


Τότε πήρε τον λόγο ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος στάθηκε στο πλευρό Ραγκούση και ζήτησε να παρέμβει ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Ξυνίδης όμως δεν σταματούσ με τίποτα. Είπε: «Όπως κάποιοι λένε ότι πρέπει να παραιτούνται οι βουλευτές που διαφωνούν, αντιστοίχως δεν θα πρέπει να παραιτούνται και οι υπουργοί που διαφωνούν;».

«Είμαι εδώ και σε ακούω!», του απάντησε οργισμένος ο κ. Ραγκούσης.

Για να έρθει σε ειρωνικό παντα ύφος η απάντηση: «Θα στενοχωριόμουν αν δεν ήσουν εδώ».

Tότε ήταν που παρενέβη ο κ. Παπανδρέου ο οποίος ζήτησε από τους υπουργούς του να ηρεμήσουν και να συζητήσουν ήρεμα και εποικοδομητικά.

Νωρίτερα ο Γιάννης Ραγκούσης είπε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές ούτε άμεσα ούτε έμμεσα.
Πρόσθεσε ότι οι υπουργοί δεν μπορούν να είναι εκτεθειμένοι στην κριτική και διαφώνησε με το δημοψήφισμα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι άλλοι δυο υπουργοί της τρόικας.

"Πως μπορεί να γίνει δημοψήφισμα με ένα θεμελιώδες ερώτημα που θα δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα 30 χρόνια", διερωτήθηκε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος και επιφυλάχθηκε για την τελική του τοποθέτηση, αφού πρώτα γίνει γνωστό το ερώτημα του δημοψηφίσματος.

Η Άννα Διαμαντοπούλου κατά τις ίδιες πληροφορίες, ζήτησε διευκρινίσεις για την πολιτική σκοπιμότητα που εξυπηρετεί η επιλογή του δημοψηφίσματος σε αυτή τη φάση και φέρεται να είπε πως η απόφαση θα έπρεπε να είχε ληφθεί από την κυβερνητική επιτροπή και να είχε οργανωθεί η δημόσια υποστήριξή της από τα κυβερνητικά στελέχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: