slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Με τονν ίδιο τίτλο αναφερθήκαμε χθες στην ΑΓΡΟΓΗ. Με τον ίδιο τίτλο θα αναφερόμαστε από δω και πέρα στην πράσινη λαίλαπα του ΠΑΣΟΚ, γιατί περί μιας μορφής ΧΟΥΝΤΑΣ πρόκειται. Αντιγράφουμε το παρακάτω κείμενο από το fimotro.blogspot.com που αναρτήθηκε σήμερα 26-11-2010...

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Κολιοκώστας με αφορμή σχετικό ερώτημα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης εξέδωσε την υπ΄ αριθμ. 7/2010 γνωμοδότηση, σύμφωνα με την οποία το Δημόσιο, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου οφείλουν να συμμορφώνονται προς τις προσωρινές διαταγές των δικαστηρίων που επιβάλλουν την παραμονή των συμβασιούχων στην εργασία τους.
Όπως αναφέρεται στην εισαγγελική γνωμοδότηση η άρνηση των υπευθύνων του Δημόσιου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου να συμμορφωθούν στις προσωρινές διαταγές παραβιάζει τα άρθρα 20, 28 και 95 του Συντάγματος, το άρθρο 904 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και το άρθρο 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Παράλληλα, οι αρνούμενοι να εφαρμόσουν τις προσωρινές διαταγές απειλούνται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους.
Ακόμη, το Ελεγκτικό Συνέδριο οφείλει να εγκρίνει τα χρηματικά εντάλματα των συμβασιούχων για το χρονικό διάστημα που ορίζεται στην προσωρινή διαταγή.

Για να δούμε, η ΧΟΥΝΤΑ που κυβερνάει πώς θα αντιδράσει στη γνωμοδότηση του Κολιοκώστα!!!

Συντρόφια να τη χαίρεστε τη ΧΟΥΝΤΑ που μας φέρατε και...
Να τους ξαναψηφίσετε βρε

Μανώλης εξ Απειράνθου

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναδημοσιεύω από το in.gr

Αθήνα
Ευρύτατες αλλαγές στο Δημόσιο τομέα αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, χαρακτήρισε το 2011 χρονιά των μεγάλων μεταρρυθμίσεων. Το χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά και οι αλλαγές θα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η κατάργηση της Αγροφυλακής (σώμα που ιδρύθηκε επί ΝΔ) και η μετάταξη των υπαλλήλων της σε δασικές υπηρεσίες, η συγκρότηση υπηρεσιακού συμβουλίου που θα εξετάσει πόσους υπαλλήλους έχει ανάγκη η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και η κάλυψη αναγκών άλλων υπουργείων από τους υπόλοιπους.

Επίσης, η μετάβαση των 5.416 εποχικών πυροσβεστών σε καθεστώς πενταετούς θητείας με την επωνυμία Επικουρικοί Πυροσβέστες, αντί του ισχύοντος μέχρι τώρα καθεστώτος των 8μηνων συμβάσεων.

Επιπλέον συζητήθηκε η μελέτη ομαδοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα εξετασθεί η παραχώρηση χρήσης ορισμένων από αυτά σε ιδιώτες.

Εξετάστηκε η άμεση αναδιάρθρωση του ΟΣΕ και των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τους υπουργούς να υποβάλουν μέχρι την Παρασκευή τις ιεραρχημένες προτάσεις τους στον τομέα ευθύνης τους και να ιεραρχήσουν και όλα τα άλλα θέματά τους, ώστε να μπουν σε ένα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Μα αν δεν είσαι ΧΟΥΝΤΑ, ούτε σαν σκέψη δεν κάνεις τέτοια πράγματα!!!

Γιάννης

Ανώνυμος είπε...

Το ίδιο γράφει και το ΕΘΝΟΣ σήμερα.Το παραθέτω αυτούσιο.

Δεσμευτική η προσωρινή διαταγή για «πάγωμα» απόλυσης
Φρένο στην απαξίωση της προσωρινής δικαστικής προστασίας βάζει η εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Δεν μπορεί να απομακρυνθεί από την εργασία του, αλλά πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται και να πληρώνεται κανονικά ο εργαζόμενος που πέτυχε την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία το δικαστήριο διατάσσει το «πάγωμα» της απόλυσης (ή της λύσης της σύμβασης) μέχρις ότου εκδοθεί απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα.
Σύμφωνα με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί και να εκτελέσει την προσωρινή διαταγή γιατί αποτελεί «εκτελεστό τίτλο». Σε περίπτωση, δε, που αρνηθεί τη συνέχιση εργασίας και πληρωμής, τότε υπέχει ποινικές ευθύνες και μπορεί να τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης όποιος αρμόδιος δεν συμμορφώνεται στην προσωρινή διαταγή σε οποιονδήποτε τομέα στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ, στα ΝΠΔΔ. Η σχετική υποχρέωση συμμόρφωσης αφορά και τον ιδιωτικό τομέα, ενώ «γεννά» και δικαίωμα αξίωσης αποζημίωσης και για ηθική βλάβη.Υψώνοντας «ασπίδα προστασίας» για τους εργαζόμενους, αλλά και τους συμβασιούχους, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, η Εισαγγελία ΑΠ βάζει «φρένο» στην απαξίωση της προσωρινής δικαστικής προστασίας (προσωρινών διαταγών, ασφαλιστικών μέτρων) που είχε επέλθει τα τελευταία χρόνια, ακόμα και με νομοθετικές ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης.
Την ίδια τακτική είχε κρατήσει για 4 χρόνια και το Ελεγκτικό Συνέδριο εμποδίζοντας κυρίως την πληρωμή συμβασιούχων.
Με γνωμοδότηση-σταθμό, η Εισαγγελία ΑΠ ξεκαθαρίζει ότι η άρνηση συμμόρφωσης σε προσωρινή διαταγή παραβιάζει τις συνταγματικές επιταγές για αποτελεσματική δικαστική προστασία του πολίτη αλλά και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που εγγυάται την ελεύθερη πρόσβαση στα δικαστήρια και την αναγκαστική εκτέλεση της δικαστικής απόφασης.
Η γνωμοδότηση του αντιεισαγγελέα ΑΠ Γ. Κολιοκώστα εκδόθηκε με αφορμή ερώτημα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης εάν θα έπρεπε να συμμορφωθεί σε προσωρινή διαταγή παραμονής στην εργασία 20 συμβασιούχων.

Ανώνυμος είπε...

πονεμενη ιστορια ο κομματικος διορισμος παιδιων του κομματος μας στην αγροφυλακη. αστο μανο. ποναει.

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιακουμής από τη μια κι' ο Μάνος από την άλλη κάνουν ρεζίλι τ' Απεράθου. Φτάνει πια. Μας ήκαμενε ρεζίλι ο Ιάννης με τη δημαρχία του στη Ντρυμαλιά,συνεχίζετε κι' εσείς. Ήντα σας σε φταίει το χωριό.

Ανώνυμος είπε...

Η Νάξος τα τελευταία 30 χρόνια και από όλους τους πολιτικούς χώρους δεν έχει να παρουσιάσει κάτι το αξιόλογο. Οι πολιτικές μετριότητες που έγιναν βουλευτές, όπως Πρωτοπαππαδάκης, Λεβογιάννης, Χατζηανδρέου, Χωματάς, Βρούτσης, απεδείχθησαν πολύ κατώτεροι της πολιτικής ιστορίας του μεγαλύτερου νησιού των Κυκλάδων. Έτσι τα τελευταία χρόνια ο παμπόνηρος αλλά επικίνδυνος πολιτικά Βρούτσης εκμεταλλευόμενος την πολιτική αδυναμία του γιατρού Χωματά κυριάρχησε στο χώρο της Ν.Δ. και ο άλλος κομματικά επικίνδυνος για το ΠΑΣΟΚ Ρήγας εκμεταλλευόμενος και αυτός την πολιτική αδυναμία και ασχετοσύνη του γιατρού Καπίρη κυριάρχησε και αυτός στη Νάξο. Τελευταία ξεφύτρωσε και ο Γιακουμής, ατάλαντος πολιτικά και επικοινωνιακά, είναι και αυτός καταδικασμένος να έχει την τύχη του Καπίρη. Δυστυχώς έχει ξεφτίσει τόσο πολύ η πολιτική, που ο κάθε άσχετος νομίζει ότι μπορεί να γίνει βουλευτής ή δήμαρχος. Είδατε στις δημοτικές εκλογές τους επικεφαλής και τα στελέχη που διεκδικούσαν τη δημοτική αρχή. Όλοι τους σχεδόν πολιτικές μετριότητες και άσχετοι με την αυτοδιοίκηση. Τελικά επικράτησε η απόλυτη μετριότητα, με την αβάντα των Πασόκων, για τον απλούστατο λόγο και αιτιολογικό ότι δεν τους έχουν δοκιμάσει ακόμη. Κρίμα για τη Νάξο και την πολιτική της ιστορία να διαφεντεύουν τη τύχη της τόσο άσχετοι άνθρωποι.

Ανώνυμος είπε...

Απεραθίτη ανώνυμε των 10.21, ανοίξτε τα μάτια σας και κλείσετε τα στόματα σας που μόνο για να μασείτε τάχετε.κι άμα δε σου κάνουσι ο γιακουμής κι ο μάνος, κάμε αίτηση μεταδημότευσης. α να χαθείτε πλέον, σας σιχάθηκε η ψυχή μου ζώντα ζώα.

Ανώνυμος είπε...

Ας ξαναγυρίσουνε στο θέμα. Χούντα κατά τον κ. Μανώλη είναι αυτή που απολύει προσληφθέντες συμβασιούχους στο Δημόσιο με τις πλέον ΑΔΙΚΕΣ, ΑΔΙΑΦΑΝΗΣ, ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ, ΕΚΤΟΣ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ (ΑΣΕΠ)και εις βάρος άλλων υποψηφίων σε υπηρεσίες που δεν είχαν ούτε έχουν καρέκλα να καθίσουν. Αντίθετα δημοκρατία είναι να προσλαβάνεις με τέτοιες διαδικασίες !!!! Με τέτοια επιχειρήματα κ. Μανώλη δεν πας μακριά.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε των 12.18 συμφωνώ μαζί σου αλλά δεν κατάλαβες μάλλον. ΧΟΥΝΤΑ είναι αυτή που φτιάχνει και ψηφίζει νόμους που η Νομική Επιτροπή της Βουλής, την οποίαν η κυβέρνηση θεσμοθετεί, νόμους που πριν ψηφιστούν τους χαρακτηρίζει ως αντισυνταγματικούς. Και παρα ταύτα η ΧΟΥΝΤΑ περνάει τους νόμους, γράφοντας εις τα παλιότερα των υποδημάτων της, τους καθηγητές της Νομικής και τον Άρειο Πάγο(βλέπε Κολιοκώστα. Αυτή κατ΄εμέ είναι χειρότερη από ΧΟΥΝΤΑ.Εκεί είναι το θέμα και όχι στις προσλήψεις ή τις απολύσεις. Και μια ερώτηση: Κάποιες συγχωριανές μας που διορίστηκαν στην ΕΡΤ επί ΝΔ και είναι από ΠΑΣΟΚικές οικογένειες, πρέπει να απολυθούν ή όχι; Για μένα όχι. Το δίκαιο σύμφωνα με τα λεγόμενά σου είναι να απολυθούν κι αυτές...

Μανώλης εξ Απειράνθου

Ανώνυμος είπε...

Μα αυτό ακριβώς είναι το θέμα αγαπητέ Μανώλη. Οτι εσύ θεωρείς de facto ότι η διαδικασία πρόσληψης τους, είναι σύννομη και συνταγματική. Εγιναν δηλαδή με κριτήρια που ορίζει το σύνταγμα που λέει ότι όλοι οι Ελληνες είναι ίσοι. Γι αυτούς που προσλήφθηκαν μ αυτές τις διαδικασίες βέβαια κανένας εισαγγελέας τότε (βλέπετε ο τότε εισαγγελέας ΑΠ λεγόταν Σανιδάς) δεν δημιούργησε πρόβλημα. Ενω σήμερα που δεν λέγεται Σανιδάς να τα προβλήματα που δίνουν το δικαίωμα σε κάποιους να ομιλούν για χούντα έστω κι αν πράττουν το αυτονόητο. Οσο για τις ΠΑΣΟΚογενής συγχωριανές θα μπορούσε να ισχύει άλλος νόμος επειδή είναι Απεραθίτισσες; Κάτι τέτοια μας έχουν φάει.