slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η προτομή του Μανώλη Γλέζου, στολίζει πλέον την ομώνυμη πλατεία





Δήμος Γαλατσίου

Ο Δήμος Γαλατσίου με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του σπουδαίου αγωνιστή της ελευθερίας και της δημοκρατίας, Μανώλη Γλέζου, σε ειδική τελετή που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024, στην ομώνυμη πλατεία της πόλης μας (Παπαφλέσσα, Κυμοθόης, Σαπφούς, Πανδώρας).
✔Τα αποκαλυπτήρια της προτομής έκανε ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, ο οποίος τόνισε: «Η προτομή αυτή δεν είναι απλώς ένα μνημείο. Είναι ένα σύμβολο, ένα κομμάτι της ιστορίας που θα στέκεται εδώ, υπενθυμίζοντας σε όλους μας τον αγώνα για ελευθερία, δικαιοσύνη και δημοκρατία. Η προτομή αυτή θα θυμίζει στις επόμενες γενιές την πολύτιμη κληρονομιά του Μανώλη Γλέζου και την αξία της ελευθερίας που τόσο γενναία υπερασπίστηκε».
✔Η τοποθέτηση της προτομής του Μανώλη Γλέζου στον Δήμο Γαλατσίου ενισχύει τη δέσμευση της πόλης για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και την προώθηση των αξιών της ελευθερίας και της δημοκρατίας, τις οποίες ο Μανώλης Γλέζος υπηρέτησε με πάθος σε όλη του τη ζωή.
📌Η προτομή φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Γιώργο Ρούσση.
Όλες οι αντιδράσεις:
Γιώργος Κουφόπουλος, Πέτρος Σιδερής και 92 ακόμη
5 κοινοποιήσεις
Μου αρέσει!
Σχόλιο
Αποστολή
Κοινοποίηση
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: