slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δήλωση του Δημάρχου Πάρου για τις συνεχείς επιτυχίες του νησιού στον Τουρισμό

Με αφορμή τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία εσόδων σε καταλύματα και εστίαση που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι συνεχείς αυξήσεις σε αφίξεις και έσοδα που παρουσιάζει η Πάρος στον τομέα του τουρισμού, ακόμα και στην εκτός αιχμής περίοδο, αποτελούν αδιάψευστη απόδειξη της συμβολής του τομέα στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού, αλλά και της χώρας μας γενικότερα. Πολύ περισσότερο που, με την ενίσχυση της απασχόλησης, προσφέρονται θέσεις εργασίας σε χιλιάδες εργαζόμενους από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Είχα προβλέψει σε προηγούμενη δήλωσή μου ότι αναμένουμε συνολική αύξηση κατά 10% εφέτος από τις 1,5 εκατομμύριο αφιξο - αναχωρήσεις που σημειώθηκαν πέρυσι. Πράγματι, ήδη από τον Ιανουάριο το αεροδρόμιο του νησιού είχε 30% αύξηση, με συνέχιση των αυξητικών τάσεων τους επόμενους μήνες, ενώ τα έσοδα τον Μάϊο εκτινάχθηκαν στο + 90,4% έναντι του ίδιου περυσινού μήνα, και τον Ιούνιο κατά 34,5% με έσοδα 10.244.648 ευρώ. Τον Ιούλιο, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση που καταγράφηκε στα αθροιστικά έσοδα σε καταλύματα και εστίαση ήταν κατά 20,6% , με εισπράξεις 16.548.270 ευρώ έναντι 13.718.934 του ίδιου περσινού μήνα.

Η επιτυχία που σημειώνει το νησί μας δεν είναι τυχαία. Οφείλεται στον διαρκή αγώνα του Δήμου σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους ώστε οι επισκέπτες μας να απολαμβάνουν ευχάριστες διακοπές σε ένα ανθρώπινο και φιλόξενο περιβάλλον. Και αυτό έχει αναγνωριστεί τόσο από ελληνικά και διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, όπως το Forbes, το Conde Nast Traveller, ακόμα και ταξιδιωτικές ιστοσελίδες από Ινδία, Αυστραλία και αλλού, όσο και από θετικά σχόλια όσων επέλεξαν την Πάρο για τις διακοπές τους, αλλά και από έγκυρους οργανισμούς, όπως το Ferryscanner που μόλις πρόσφατα κατέταξε την Πάρο πρώτη στους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ευρώπης.

Συνεχίζουμε τις προσπάθειες λαμβάνοντας τις αναγκαίες αποφάσεις και πρωτοβουλίες για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού μας, όπως η καθαριότητα οικισμών και παραλιών, οι πεζοδρομήσεις, η ορθή διαχείριση του νερού, ο έλεγχος της άναρχης δόμησης κ.α. και είμαστε βέβαιοι ότι και πάλι θα δικαιωθούμε από τα τελικά στοιχεία που θα εκδοθούν μετά τη λήξη της τουριστικής περιόδου». 

 

 

 

 

 

Με εκτίμηση,
Το Γραφείο Τύπου 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: