slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

O Μανόλης Σέργης : ενημερώνει ότι ο τόμος 14 της Επετηρίδας ΝΑΞΙΑΚΑ εχει αφιερωθεί ολόκληρος, ως ΤΙΜΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΣ, «στη μνήμη του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΕΜΜ. ΨΑΡΡΑ (1942-2024)

Μανόλης Σέργης
Ἀγαπητές, ἀγαπητοί, Ναξιώτες και άλλοι συνέλληνες
Εκ μέρους της Επιτροπής Εκδόσεως της Επετηρίδας ΝΑΞΙΑΚΑ λαμβάνω την πρωτοβουλία να σας υπενθυμίσω τα εξής:
Προ μηνών σάς ενημέρωσα για μια αξιέπαινη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.): Στην συνεδρία του (της 31ης Μαΐου 2024) αποφάσισε όπως ο τόμος 14 της Επετηρίδας ΝΑΞΙΑΚΑ αφιερωθεί ολόκληρος, ως ΤΙΜΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΣ, «στη μνήμη του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΕΜΜ. ΨΑΡΡΑ (1942-2024), του ποιητή, του αρχαιολόγου, του ιστορικού, τού επί πολλά έτη συνεργάτη της στο περιοδικό (τότε) Ναξιακά, του φίλου, του Ανθρώπου».
Σας υπενθυμίζω, λοιπόν, με τη σημερινή μου ανάρτηση ότι όσοι / όσες από τους φίλους, τους οικείους, τους μαθητές του, από τον πνευματικό κόσμο της πατρίδας μας (Ναξιώτες και μη) επιθυμείτε να συνδράμετε το συγκεκριμένο έργο παρακαλείσθε όπως αποστείλετε μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2025 στα παρακάτω δύο mail το κείμενο της εργασίας σας (όχι μεγαλύτερο των 12 σελίδων μονού διαστήματος και 12΄), προκειμένου να προχωρήσουμε στην έκδοση τού εν λόγω τιμητικού τόμου το συντομότερο δυνατόν.
onas.naxos@yahoo.gr (της Ο.ΝΑ.Σ.)
evazi@yahoo.gr (της κ. Εύης Ζιούλη, Προέδρου της Ο.ΝΑ.Σ)
Τα κείμενα - συμβολές σας μπορεί να είναι τριών κυρίως ειδών:
Α. Κείμενα «προσωπικά», αποχαιρετιστήριοι προς τον εκλιπόντα λόγοι, κείμενα-έκφραση συναισθημάτων, αναμνήσεων...
Β. Κείμενα επιστημονικά, αναφερόμενα αποκλειστικά στην προσωπικότητα και το έργο του.
Γ. Κείμενα επιστημονικά, με θεματολογία της επιλογής σας, ειλημμένη από τον πνευματικό χώρο τον οποίο ο καθείς/η καθεμιά σας θεραπεύει. Θα ήταν ευκτέον, αλλά δεν είναι δεσμευτικό, τα κείμενα αυτής της κατηγορίας να αναφέρονται στη Νάξο ή να σχετίζονται με την Ποίηση, την Αρχαιολογία και την Ιστορία, τομείς που θεράπευσε κυρίως με το συγγραφικό του έργο ο αείμνηστος τιμώμενος.
Στον σύνδεσμο
HTTPS://DRIVE.GOOGLE.COM/FILE/D/1RBJSHR_5_BWO2---HOQFYHTRRCHG4OAQ/VIEW?USP=SHARING
θα βρείτε αναρτημένο το υπόδειγμα παραπομπών και υποσημειώσεων που χρησιμοποιούμε στην Επετηρίδα Ναξιακά, και σάς παρακαλώ για την πιστή του τήρηση.
Έρρωσθε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: