slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απόφαση Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων : Να παραιτηθούν ολοι υπέρ Κασσελάκη

 



Η ενέργεια του Όθωνα Ηλιόπουλου να παραιτηθεί της έδρας του, ως βουλευτής Επικρατείας, υπέρ του ετέρου απόδημου Έλληνα του ψηφοδελτίου μας, δηλαδή του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.–Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, συνιστά κορυφαία πράξη πολιτικού θάρρους και ενσυναίσθησης και αντανακλά τη βούληση των χιλιάδων ψηφοφόρων του κόμματος μας. Η δήλωση του Όθωνα Ηλιόπουλου ότι «παραχωρεί» την έδρα του στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη, όχι μόνο για να ενδυναμωθεί η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα με την παρουσία και συμμετοχή του Προέδρου του κόμματος στο Κοινοβούλιο, εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις για το σήμερα και το αύριο της κοινωνίας, που δοκιμάζεται από τις πράξεις μίας κοινωνικά ανάλγητης Κυβέρνησης, αλλά και για να μην αλλοιωθεί η εκπροσώπηση του Ελληνισμού της Διασποράς στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ένα από τα ουσιώδη σημαινόμενα της εκλογής του. Με το σκεπτικό ότι «ο αριθμός των βουλευτών Επικρατείας αυξήθηκε από 12 σε 15, προκειμένου ακριβώς να αντιπροσωπευθούν, μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας, χωρίς σταυρό και “κατ’ αποκοπήν”, θα λέγαμε, οι εκτός του ελληνικού εδάφους διαμένοντες Έλληνες και Ελληνίδες», συμπεραίνει ότι «δεν μπορεί, λοιπόν, η παραίτηση ενός απόδημου Έλληνα να οδηγήσει σε αποστέρηση αυτής της αντιπροσώπευσης». Λαμβάνοντας υπόψη ότι: ● Οι βουλευτικές έδρες ανήκουν στο κόμμα, τόσο οι έντεκα της Νέας Αριστεράς, πολύ δε περισσότερο οι έδρες του ψηφοδελτίου Επικρατείας που δεν είναι με σταυρό και πρέπει να αξιοποιούνται με στόχο την όσο το δυνατό καλύτερη εκπροσώπηση του κόμματος στη Βουλή. 
● Μετά την παραίτηση του σ. Όθωνα Ηλιόπουλου δεν υπάρχει εκπροσώπηση του απόδημου Ελληνισμού στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η παραίτηση ενός απόδημου Έλληνα Βουλευτή δεν μπορεί να οδηγήσει σε αποστέρηση αυτής της αντιπροσώπευσης.
● Η παρουσία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή την κρίσιμη αυτή περίοδο είναι αναγκαία και επιβεβλημένη για να την αποτελεσματικότερη ανάδειξη των θέσεων του κόμματος στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία μας. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους/ες αναπληρωματικούς του ψηφοδελτίου Επικρατείας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και με γνώμονα το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς και την δεδηλωμένη βούληση των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, να ανοίξουν το δρόμο, ώστε ο Πρόεδρος μας Στέφανος Κασσελάκης να πάρει στη Βουλή τη θέση που του ανήκει, για να δώσει μαζί με την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα τη μάχη για καλύτερη ζωή. Οποιαδήποτε προσπάθεια αλλοίωσης ή αποτροπής αυτής της βούλησης της βάσης του κόμματος θα κριθεί πολύ αυστηρά, τόσο από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, όσο και από την Ιστορία της Αριστεράς!

Για τη ΝΕ Κυκλάδων, 
Ο συντονιστής Σεργης Αντώνης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: