![](https://www.ffortomas.gr/wp-content/themes/yootheme/cache/2021-06-18-7-87ed88d7.png)
Naxos Beer είχε ξεκινήσει να δραστηριοποιείται παρουσιάζοντας
αρχικά στην αγορά τρεις ετικέτες, λειτουργώντας ως νομαδική
μικροζυθοποιία από το 2016 και στη συνέχεια οι ιδρυτές της αποφάσισαν να
δημιουργήσουν ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Νάξο. Όπως λέει ο Γιάννης
Μπαμπούνης εκ των επενδυτών της εν λόγω ζυθοποιίας των Κυκλάδων
«ξεκινήσαμε να παράγουμε πριν από πέντε χρόνια, διαμορφώνοντας δικές μας
συνταγές σε συνεργαζόμενο μικροζυθοποιείο στην Ελλάδα. Aρχικά
κυκλοφορήσαμε μία Pilsner και έως το 2018 φέραμε στην αγορά και δύο
ακόμη μπύρες μία Stout και μία IPA. Bασική μας φιλοσοφία στο ξεκίνημά
μας ήταν ότι εφόσον χρησιμοποιούσαμε το όνομα της Νάξου, από σεβασμό στο
νησί μας η διακίνηση και η διανομή γινόταν αποκλειστικά εδώ. Γι’ αυτό
και δεν δίναμε την δυνατότητα σε όποιον ήθελε να γίνει πελάτης μας εκτός
Νάξου, να το πράξει καθότι είχαμε φτιάξει ένα προϊόν, χρησιμοποιήσαμε
το όνομα του νησιού μας και επειδή δεν παραγόταν εδώ λάβαμε αυτή την
απόφαση».