slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Κουβέλης που αρνήθηκε να γίνει Πρόεδρος Δημοκρατίας, το σκέφτεται για… υπουργός! ως αντίβαρο έναντι του Π. Καμμένου.

ο Αντικαμενος 
του Τάκη Χατζή

Ο Αντώνης Σαμαράς, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τις
Προσθήκη λεζάντας
εκλογές (Mega- Όλγα Τρέμη, Νίκος Ευαγγελάτος) έδωσε μια άλλη διάσταση στο πρόσφατο θρίλερ της Προεδρικής εκλογής που- πριν ολοκληρωθεί,οδήγησε σε κάλπες και αλλαγή κυβέρνησης. Ο πρώην Πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι μια ημέρα πριν ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, είχε προτείνει στον Φώτη Κουβέλη να είναι υποψήφιος αλλά αυτός αρνήθηκε.
Ο Φ. Κουβέλης έσπευσε να διαψεύσει, αλλά… Αλλά όλοι θυμόμαστε ότι από τα τέλη Αυγούστου, όταν άρχισε να παίζει το όνομα «Κουβέλης» για την Ηρώδου του Αττικού, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απέφευγε να τοποθετηθεί καθαρά, επιλέγοντας το «ήξεις- αφίξεις». Και αυτό κράτησε ως τον Οκτώβριο, οπότε κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ, ο Φ. Κουβέλης για να αποδείξει ότι δεν λοξοκοιτάει προς την Προεδρία της Δημοκρατίας, δεσμεύεται να καταψηφίσει οποιονδήποτε υποψήφιο.

Με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Κουβέλης έχει συγκρουστεί δύο φορές.Την πρώτη το 2008, όταν αμφότεροι διεκδίκησαν την προεδρία του Συνασπισμού. Ο Τσίπρας επικράτησε με ποσοστό 70%. Η δεύτερη ήταν όταν, το 2010, ο Φ. Κουβέλης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον Συνασπισμό και λίγο αργότερα ίδρυσε τη ΔΗΜΑΡ. Οι σχέσεις τους έχουν περάσει πολλά σκαμπανεβάσματα. Τελευταία λέγεται ότι είναι αρκετά καλές.

Σε κάθε ευκαιρία, ο Φ. Κουβέλης καθιστά σαφές ότι στηρίζει την κυβέρνηση. Ακόμη και αν δεν το λέει καθαρά, το υπονοεί εμμέσως πλην σαφώς. Όλα δείχνουν ότι κάποιες γκρίνιες που υπήρχαν για την μη αξιοποίησή του στην κυβέρνηση, έχουν ξεπεραστεί. Από την άλλη, ο Τσίπρας δεν μπορεί να ξεχνάει ότι η απόφαση της ΔΗΜΑΡ να καταψηφίσει οποιοδήποτε και αν προτεινόταν για Πρόεδρος Δημοκρατίας, αντικειμενικά αποτελούσε στήριξη της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ Τσίπρα και Κουβέλη, οδηγεί πολλούς να κάνουν λόγο για ενδεχόμενη αξιοποίηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, στον πρώτο ανασχηματισμό. Οι εκτιμήσεις αυτές, δεν διαψεύδονται στις ιδιωτικές συζητήσεις. Αντιθέτως, διατυπώνεται η άποψή ότι η συμμετοχή του Φ. Κουβέλη στην κυβέρνηση θα αποτελέσει και ένα αντίβαρο έναντι των ΑΝΕΛ του Π. Καμμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: