slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αντιδήμαρχος Τουρισμού Χρηστιάννα Πάπιτση : Η αρχόντισσα των Κυκλάδων ταξιδεύει στη Βενετία

 




Η ιστορία, ο πολιτισμός, τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα, το τουριστικό προϊόν, αλλά πρώτα και πάνω από όλα η φιλοξενία του νησιού, έτυχαν της πιο θερμής υποδοχής από ένα εντελώς πολύμορφο και πολύ υψηλού επιπέδου κοινό και έθεσαν υποψηφιότητα για την εμφάνισή τους στην επερχόμενη 60η Μπιενάλε Τέχνης της Βενετίας (LA BIENNALE DI VENEZIA), κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που λίγο έως πολύ τα είχε όλα.





Ήταν ένας μικρής κλίμακας εορτασμός της επετείου της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, που διοργανώθηκε την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, με πρωτοβουλία της αντιπροσωπείας των Ελλήνων Αξιωματικών που υπηρετούν στο Νατοϊκό Πολυεθνικό Στρατηγείο Πολιτικο-Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΝΑΤΟ Multi National Civil-Military Cooperation Group Head-Quarters MNCG HQ) στην περιφέρεια του Βένετο και πιο συγκεκριμένα στην επαρχία του Τρεβίζο στην πόλη Μόττα ντι Λιβέντζα.


Η αγάπη για το νησί της Σύρου και οι ισχυροί δεσμοί αίματος του Πλοιάρχου Μηχανικού κ. Δημητρίου Λιαράκου του Πολεμικού Ναυτικού με την σύζυγό του και συμπολίτη μας Λογοπαθολόγο κ. Μόσχα Κοντορούση, αποτέλεσαν την αφορμή της πρωτοβουλίας μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα που φέρουν τους Ιταλούς τουρίστες ως την πολυπληθέστερη ομάδα ψηφοφόρων για την ανάδειξη της Ερμούπολης ως της 2ης πιο φιλόξενης πόλης παγκοσμίως.


Εμείς στο Γραφείο Τουρισμού, για την επιτυχία του εγχειρήματος ανταποκριθήκαμε άμεσα στην πρόσκληση τους ώστε να συμβάλουμε με κάθε τρόπο και να οργανώσουμε αποτελεσματικά την αποστολή στη Βενετία, τόσο έντυπου και ηλεκτρονικού τουριστικού διαφημιστικού υλικού, όσο και προϊόντων από τις τοπικές μας βιοτεχνίες (λουκούμια, χαλβαδόπιτες, κρασιά, μπύρες, τυροκομικά προϊόντα, γλυκά του κουταλιού, κρίταμο, καλλυντικά ).


Ανάμεσα στους άνω των 100 προσκεκλημένων ήταν οι διπλωματικές αρχές του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών στην Ιταλία, οι εκκλησιαστικές αρχές της Ιεράς Μητρόπολης Ιταλίας και πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό από τις χώρες του ΝΑΤΟ όπως ΗΠΑ, Ισπανία, Πορτογαλία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Πολωνία, Ρουμανία, Μάλτα. Όλοι δοκίμασαν τα προϊόντα, επισκέφθηκαν άμεσα το site μέσω του εύχρηστου και εμφανούς QR CODE και υποσχέθηκαν μελλοντική επίσκεψη με φυσική παρουσία στο νησί μας.


Σύντομους χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθηναν ο Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στη Βενετία Μπρούνο Μπερνάντι, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ιταλίας Αρχιμανδρίτης Βησσαρίων Βακάρος και οι ανώτεροι στρατιωτικοί διοικητές της μονάδας που φιλοξένησε την εκδήλωση.


Επόμενη αποστολή μας η 60η Μπιενάλε Τέχνης της Βενετίας (LA BIENNALE DI VENEZIA).


Ευχαριστώ από καρδιάς για την μεγάλη προσφορά τους και την άμεση ανταπόκριση τους στην πρόσκληση μας τους Συριανούς παραγωγούς


Syra Beer

Οινοποιείο Parakopois

Λουκούμια Λειβαδάρας

Λουκούμια Συκουτρής

Τυροκομείο Ζωζεφίνος

Προϊόντα Κρίταμου - Βιολογικά Προϊόντα Promithion

Κηπευτικά Σύρου Βλάμης 

Καλλυντικά Aegean Beauty


Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού


Χρηστιάννα Πάπιτση














Δεν υπάρχουν σχόλια: