Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

Ερώτηση με θέα την έναρξη και αποπεράτωση εργασιών αποκατάστασης του Πύργου Χειμάρρου, στο Φιλώτι Νάξου κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.

 
Όπως αναφέρει η ερώτηση, ο Πύργος Χειμάρρου βρίσκεται στην Κοινότητα Φιλωτίου Νάξου, στο δρόμο προς Καλαντό, την νοτιότερη παραλία του νησιού. Είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία ελληνιστικής περιόδου (4ος-3ος αιώνας π.Χ.), καθώς υψώνεται στα 15 μέτρα και είναι από τους ελάχιστα σωζόμενους στον Αιγιακό χώρο, αποτελώντας ένα εξαιρετικό δείγμα αμυντικής αρχιτεκτονικής της περιόδου αυτής. Δυστυχώς, όμως η τραγική καθυστέρηση στη συντήρηση και ανάδειξη του μπορεί να αποβεί μοιραία για την ίδια την ύπαρξη του. Το μνημείο είναι εκτεθειμένο σε διάβρωση από τα υποστυλώματα (σκαλωσιές) και σε περαιτέρω φθορά και κίνδυνο κατάρρευσης.

: «Η Αγία Σοφία, μετά από 86 χρόνια, μετατρέπεται από μουσείο σε τζαμί»

 Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου Φιλόλογος
Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Τα μνημεία, λέει ο Γ. Σεφέρης, έχουν ψυχή και σου μιλούν· φαντάζομαι, η Αγία Σοφία να κλαίει βουβά το δράμα της. Ίσως το να σε ξεριζώνουν να μην είναι τόσο δραματικό από το να σε μεταλλάζουν· γιατί αυτό αποτελεί την ύψιστη προσβολή, όχι μόνο στην Τέχνη αλλά και στον Δημιουργό· κι αυτό το δικαίωμα δεν ανήκει σε κανένα άνθρωπο, σε κανέναν πολιτικό. Κάθε υψηλό έργο τέχνης από τη στιγμής της δημιουργίας του, δεν ανήκει σε κανένα άλλον παρά μόνο στην ανθρωπότητα και κανείς δε δικαιούται να το αμαυρώνει για πολιτικές σκοπιμότητες. Ο ναός της Αγίας Σοφίας αποτελεί ένα από τα ωραιότερα επιτεύγματα της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής· μια ενσάρκωση της ένδοξης και δραματικής ιστορίας του Βυζαντίου και του Ελληνικού έθνους. Δεν είναι μόνο το

Προσφορά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου επινώτιων πυροσβεστήρωνΕπινώτιους πυροσβεστήρες προσέφερε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων
    Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αναγνωρίζει το δύσκολο έργο της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και καταβάλλει κάθε προσπάθεια στήριξής της.  Μία από αυτές είναι η παραχώρηση πέντε επινώτιων πυροσβεστήρων, για να έχουν έναν επιπλέον σύμμαχο στην κατάσβεση πυρκαγιών.

ΣΥΡΙΖΑ - Παρεμβάσεις στην χθεσινή Συζήτηση στη Βουλή - Ανακοινώσεις Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑü  Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: "Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις"

ü  Παρεμβάσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: "Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις"

ü  Δευτερολογία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: "Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις"

Δελτίο τύπου για το διά περιφοράς δημοτικό συμβούλιο στις 9/7/2020Απαράδεκτη η σύγκληση δημοτικών συμβουλίων δια περιφοράς. Αποτελεί πλήρη υποβιβασμό του ρόλου των δημοτικών συμβούλων αλλά και των τόσο σοβαρών θεμάτων που περιλαμβάνει η ημερήσια διάταξη της πρόσκλησης και μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
 Όσον αφορά  το πρώτο θέμα δε νομίζουμε ότι, παρά τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν όσον αφορά τις σχέσεις εργασίας για τη στελέχωση των υπηρεσιών του δήμου, θα υπήρχε από κανένα δημοτικό σύμβουλο αντίρρηση για την απασχόληση στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά την περίοδο 2020-2021.  
 Αποτελεί όμως ουσιαστικά «φίμωση» των δημοτικών  συμβούλων για το δεύτερο θέμα που αποτελεί χρόνιο και ιδιαίτερης σημασίας αίτημα  των κατοίκων του Δήμου, «Υποβολή αιτημάτων εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων για........

Ενέργειες του Φίλιππου Φόρτωμα, Βουλευτή Κυκλάδων Ν.Δ. που αφορούν στην Πάρο.


Σε επιστολή που μου απέστειλε χθες, Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020, ο Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ., Φίλιππος Φόρτωμας, με ενημερώνει ως Πρόεδρο ΔΗΜ.ΤΟ. ΝΔ Πάρου Αντιπάρου, για ενέργειες που έχει κάνει σχετικά με ζητήματα που του έχω θέσει εγγράφως κι είναι ζωτικής σημασίας για την Πάρο: 
Α) Σε συνάντηση που είχε, την Τετάρτη 8 Ιουλίου με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, συζήτησαν για το Αεροδρόμιο της Πάρου· ο Υπουργός τον διαβεβαίωσε για την προτεραιότητα που έχει δοθεί από πλευράς Υπουργείου αλλά και Κυβέρνησης για το συγκεκριμένο έργο και πληροφόρησε ότι το έργο επέκτασης του αεροδιαδρόμου βρίσκεται σε διαδικασία δημοπράτησης, η οποία θα ολοκληρωθεί ως τις αρχές του 2021 και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η πληρωμή των απαλλοτριώσεων γης. Όταν ολοκληρωθεί η μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας θα ακολουθήσει το τεχνικό δελτίο ένταξης του έργου. 
Β) Σε συνάντηση που είχε την ίδια ημέρα με την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως της έθεσε ζητήματα σχετικά με την Πάρο κι επικεντρώθηκε στην ανάγκη της έναρξης λειτουργίας παραρτήματος στην Πάρο του Δ.Ι.Ε.Κ. ΣΥΡΟΥ, με τη δημιουργία αρχικά ειδικοτήτων που έχουν σχέση με την παροχή υπηρεσιών στον Τουρισμό (σε σχέση με την Εστίαση και με τις Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις). Τόσο η Υπουργός Νίκη Κεραμέως, όσο κι η Γ.Γ. Αναστασία Γκίκα, τον διαβεβαίωσαν ότι θα εξετάσουν το ζήτημα.

Ερώτηση Μανώλη Κεφαλογιάννη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το Παγκόσμιο Σύμβολο της Ορθοδοξίας»«Η Αγία Σοφία δεν είναι μόνο ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς αλλά αποτελεί διαχρονικά το Παγκόσμιο Σύμβολο της Ορθοδοξίας», ερώτηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή την απόφαση του Τούρκου προέδρου για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη ενός Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Παγκοσμίου Συμβόλου για αιώνες της Ορθοδοξίας κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Προτάσεις Σμυριδεργατών Νάξου

Νάξος - Πολιτική - Το Τοπικό Συμβούλιο Κορώνου στο πλευρό των ...Σύνδεσμος Σμυριδεργατών Νάξου Νάξος 8/7/2020 με αρ. πρωτ.: 11 Ταχ. Κώδικας 84302 Προς: Α) Υπουργό Περιβάλλοντος& Ενέργειας. 6972333730 Β) Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Περιβάλλοντος giannis-tzouanou@hotmail.com και Ενέργειας. 22850-51243 Κοιν. : Βουλευτές Κυκλάδων κ                                                                        Για τις προτάσεις μας: Σμυριδεργατών Νάξου                                                                                  Αξιότιμοι, κύριε Υπουργέ και κύριε Γενικέ, όπως γνωρίζετε από την πρόσφατη συνάντησή μας, αλλά και από το έγγραφό μας, το οποίο σας έχουμε στείλει: με αρ. πρωτ. 10 (29/6/2020) με τις παρακάτω προτάσεις μας: 

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΣΕ ΤΖΑΜΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΕΤΖΕΠ Τ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ (10-7-2020)


Γράφει ο Σπύρος Κατσούρης

           
Είδατε; Το πε και το κανε κι αυτό! Από Μουσείο που ήτο από το 1934 επί Κεμάλ ως τα σήμερα, ξανά σε Τζαμί , όπως το είχαν οι αιμοδιψείς κατακτητές Οθωμανοί. Και ότι λέει το κάνει. Ποιόν να φοβηθεί; Τι να φοβηθεί; Κανένα και Τίποτα! Και παράλληλα αιφνιδιάζει Σύρους και Ρώσσους και καταλαμβάνει κομβική Συριακή πόλη κοντά στο Ιντλίμπ. Ποιος να τον σταματήσει; Ο Τράμπ(;)που βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και που εδώ και 2 χρόνια έκανε στροφή 180ο για να τον αποσπάσει από την αγκαλιά της Αρκούδας (Ρωσσίας) με την οποία φλέρταρε ασυστόλως , καίτοι κράτος μέλος του ΝΑΤΟ και υπέγραψε βαρυσήμαντες Συμφωνίες για πυρηνικό εργοστάσιο Ακούγιου(;) για πυραύλους S400, για αγωγούς πετρελαίων και φυσικών αερίων και συμφωνίες τουρισμού; Εξ άλλου έχει τα δικά του προβλήματα ο πλανητάρχης με τους Κινέζους και το βιολογικό όπλο που εξαπέλυσαν (Κ19) και κατέρρευσαν την οικονομία του αλλά και με τους επικίνδυνους πλέον μαύρους Αντίφα που τα κάνουν παντού γυαλιά-καρφιά και καταστρέφουν αγάλματα και μνημεία αλλά και εν ψυχρώ πλέον επιθέσεις κατά λευκών(;) και που έχει να αντιμετωπίσει ακόμα και τους Δημοκρατικούς της Παγκοσμιοποίησης που επανέρχονται δριμύτεροι και αποφασισμένοι για

Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου


Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, υποδέχθηκε σήμερα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου. 

Ο κ. Τσίπρας πραγματοποίησε επίσκεψη στη Νάξο και στο πλαίσιο αυτής βρέθηκε στην «Ένωση». Τον υποδέχθηκε, δε, σύσσωμο το Δ.Σ. της Ε.Α.Σ., ενώ τον συνόδευαν μεταξύ άλλων ο Τομεάρχης Αγροτικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σταύρος Αραχωβίτης, ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Νίκος Συρμαλένιος και ο πρώην βουλευτής κ. Νίκος Μανιός. 

Κατά την επίσκεψή του στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου ο κ. Τσίπρας πρώτα ξεναγήθηκε στο Πρότυπο Γεωπονικό Κέντρο, στο Κτηνιατρείο, στο Τμήμα Εμπορίας Ζωοτροφών και στο Συσκευαστήριο Πατάτας της Ε.Α.Σ. Νάξου, για τη λειτουργία και τις δραστηριότητες των οποίων ενημερώθηκε αναλυτικά. 

Ακολούθησε συζήτηση του κ. Α. Τσίπρα με το Δ.Σ. της Ε.Α.Σ. Νάξου, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Δημήτρη Καπούνη. Τα μέλη του Δ.Σ. αναφέρθηκαν, μεταξύ πολλών άλλων ζητημάτων, στα...... προβλήματα που υπάρχουν στον αγροτικό τομέα στη Νάξο, στο μεγάλο «στοίχημα» του νέου (μέσω Προγράμματος) Τυροκομείου που επιθυμεί να κατασκευάσει η Ε.Α.Σ., στην ανάγκη ένταξης και των αγροτοκτηνοτρόφων σε κάποιον από τους ΚΑΔ των ενισχύσεων για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα προβλήματα που τους έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός, στη δημιουργία Τυροκομείου στην ορεινή Νάξο από την «Ένωση» για την παρασκευή του (κατοχυρωμένου ως Π.Ο.Π. προϊόντος πια) «Αρσενικού» Νάξου και στην προσπάθεια της Ε.Α.Σ. Νάξου για κατοχύρωση ως προϊόντος Π.Ο.Π. των αμνοεριφίων της Νάξου και της Αμοργού. Κατατέθηκε στον κ. Τσίπρα και Υπόμνημα σχετικά με το σύνολο των προβλημάτων. 

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας άκουσε με μεγάλη προσοχή τις εισηγήσεις του Δ. Καπούνη και των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. της Ε.Α.Σ. Νάξου, κατέθεσε τις δικές του παρατηρήσεις ενώ δεσμεύθηκε ότι τα προβλήματα θα εξεταστούν και θα αναδειχθούν.Πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς στη ΝάξοΘΕΜΑ: Ενημέρωση για κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς πολύ υψηλή για την Παρασκευή 10-07-2020

  ΣΧΕΤ.: (α) Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π.

Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης της Γ.Γ.Π.Π., που ισχύει για την Παρασκευή 10-07-2020 ο κίνδυνος πυρκαγιάς στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είναι κατηγορίας 4 (πολύ υψηλή).
Παρακαλούμε για την ενημέρωση σας καθώς και για την αποφυγή ενεργειών που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.
Οδηγίες προστασίας από τον κίνδυνο πυρκαγιάς υπάρχουν στην.....

Συγχαρητήρια επιστολή σε Α.Π.Α.Σ. ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ για τηνκατάκτηση του πρωταθλήματος παίδωνΗ φετινή πορεία του τμήματος παίδων του συλλόγου σας αποτελεί δικαίωση και απόδειξη της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται στα τμήματα υποδομής, τα οποία αποτελούν το μέλλον της ομάδας. Με πολύ υπομονή και επιμονή κατάφεραν να φτάσουν στο στόχο τους που δεν ήταν άλλος από την κατάκτηση της κορυφής του πρωταθλήματος.Ένα μεγάλο μπράβο και ταυτόχρονα ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που στάθηκαν δίπλα τους γυμναστές προπονητές διοίκηση .
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη συνέχεια των υποχρεώσεων σας στο .....

Τα διατροφικά οφέλη της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π.


Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου είναι και πεντανόστιμη και πολυβραβευμένη, ενώ έχει και πολύ μεγάλη διατροφική αξία!

Παραδείγματος χάρη, περιέχει σε μεγάλη ποσότητα βιταμίνες Aκαι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που είναι απαραίτητες για ένα γερό ανοσοποιητικό, νευρικό και καρδιαγγειακό σύστημα.

Επίσης, είναι πλούσια σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας διότι περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα κι ακόμη έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ασβέστιο.

Τα οφέλη του εκλεκτότερου τυριού της ναξιώτικης τυροκομίας για τον.......

Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020

Γ. Βρούτσης: Πιστώνονται σήμερα το βράδυ τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων – Κλείνουμε οριστικά ένα κύκλο αδικιών σε 235.233 συνταξιούχους που ταλαιπωρήθηκαν με τον αντισυνταγματικό νόμο Κατρούγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ – Μέχρι το Νοέμβριο του 2020 οι επανορθώσεις και στις κύριες συντάξεις

Πιστώνονται σήμερα το βράδυ, όπως είχαν εγκαίρως δεσμευτεί ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης και ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ κ. Χρήστος Χάλαρης, τα ποσά των αναδρομικών των επικουρικών συντάξεων στους λογαριασμούς των 235.233 δικαιούχων με το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό προ φόρων να φτάνει τα 142.773.656,70 ευρώ.
Με την πίστωση των ανωτέρω χρημάτων κλείνει ένας μικρός κύκλος διορθώσεων των επικουρικών συντάξεων των συνταξιούχων τον οποίο ήταν υποχρεωμένο, λόγω απόφασης ΣτΕ, να φέρει εις πέρας η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων αίροντας τις μεγάλες αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου- ΣΥΡΙΖΑ και νομοθετώντας την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του ν.4670/2020 στο τέλος του Φεβρουαρίου του 2020.

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020

4/4 η Ε.Α.Σ. Νάξου στα Taste Olymp Awards 2020!

Μερικά ακόμη βραβεία για τα εκλεκτά της προϊόντα πρόσθεσε στην, πλούσια, συλλογή της η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου!
Η «Ένωση» έλαβε μέρος στα Taste Olymp Awards 2020, τον διεθνή αυτόν διαγωνισμό εξειδικευμένης αξιολόγησης και γευσιγνωσίας μοναδικών προϊόντων (τροφίμων και ποτών) του αγροτοδιατροφικού τομέα από χώρες του εξωτερικού και την Ελλάδα. Την αξιολόγηση έκαναν επαγγελματίες της γεύσης, όπως διακεκριμένοι chef και γευσιγνώστες. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 19 έως 21 Ιουνίου, ενώ έγινε για 5η συνεχή χρονιά.
Τα εξεταζόμενα δείγματα υψηλής ποιότητας που συμμετείχαν ξεπέρασαν τα 700 και η αξιολόγησή τους έγινε από το πολυάριθμο Olymp Awards Chefs’ Jury Panel, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Μουζάκη (Μr. Chef Europe 2015, Director Gastronomy Club Unesco, Member WACS) και μέλη πολλά γνωστά ονόματα του χώρου, υπό την αιγίδα (μεταξύ άλλων) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού και της κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.
Να σημειωθεί ότι όλα τα προϊόντα που συμμετείχαν στο ..........

Το νέο τηλεοπτικό σποτ του HelloGreece παραγωγής της διαφημιστικής εταιρείας του Δημήτρη Καρούση.


Το νέο σποτ έχει προγραμματιστεί να μεταδοθεί τηλεοπτικά σε όλα τα κανάλια σε 100 μηνύματα διαφημίζοντας και προβάλλοντας τη Νάξο και τους χορηγούς του. Ο κος Καρούσης λέει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους του χορηγούς που ακόμη μια φορά βοήθησαν στην προβολή της Νάξου παρόλη τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Συγχαρητήρια Πανναξιακού στους αθλητές που προκρίθηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων


Το Δ.Σ. του Πανναξιακού Α.Ο. συγχαίρει τους Πρωταθλητές Παμπαίδων – Παγκορασίδων του τμήματος στίβου του συλλόγου, που προκρίθηκαν από το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα, που έγινε στο Δ.Α.Κ. Νάξου, στις 28 – 06 – 2020, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στον Άγιο Κοσμά, στις 11 & 12 Ιουλίου.
Οι Πρωταθλητές είναι:
· Κονδύλη Δήμητρα (12 ετών) – 3 x 1200
· Λιβανίου Καλλιόπη (14 ετών) - 3 x 1200
· Σταυρίτη Αικατερίνη (14 ετών) - 3 x 1200
· Παπανικολάου Προμηθέας (14 ετών) – Άλμα εις ύψος
· Σέργη Δήμητρα (13 ετών) - Άλμα εις ύψος
· Σέγκα Ισμαϊλάι (14 ετών) – Ακοντισμός

Σημειώνεται ότι στο Διασυλλογικό αυτό Πρωτάθλημα, ο Πανναξιακός Α.Ο. κατέκτησε την 1η θέση στον όμιλό του. Άξια συγχαρητηρίων είναι και όλα τα υπόλοιπα παιδιά που....

Ένας χρόνος που άλλαξε την χώρα.

Δηλώνω παρών στις εσωκομματικές εκλογές ώστε να ολοκληρώσω αυτό ...Του Στάθη Μπαρμπούνη προέδρου της Δημ.Τ.Ο. Σύρου -Ερμούπολης της Νέας Δημοκρατίας
Οι στρατιωτικοί λένε ότι κανένας ηγέτης δε μένει στην ιστορία, όσο μεγάλος και αν ήταν, αν δεν έχει πολεμήσει. Η χώρα μας το χρόνο που μας πέρασε αντιμετώπισε δύο πολέμους και ευτυχώς αποδείχτηκε ότι είχε τον κατάλληλο ηγέτη όταν έπρεπε, κάτι που αναγνωρίστηκε παγκοσμίως.
Μέσα σε μόλις ένα έτος η χώρα αντιμετώπισε δύο κρίσεις, δύο εισβολές και βγήκε νικήτρια. Πρώτα την εισβολή εκατοντάδων χιλιάδων

ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ Δ΄ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΥΚΛΑΔΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ


Στην συνεδρία της 30ης   Μαΐου 2020,το Δ. Σ. της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών, συζήτησε το πρόβλημα που ανέκυψε λόγω της πανδημίας εκ του κορωνοειδούς COVID-19 και την επίπτωση, που πιθανόν  θα έχει στο Δ΄ Διεθνές Κυκλαδολογικό Συνέδριο της Εταιρείας, που είχε προγραμματιστεί  για τις 30 Σεπτεμβρίου έως  3 Οκτωβρίου 2020 στην Τήνο.
Μετά  την παρουσίαση των  δεδομένων  από  τον   πρόεδρο καθηγητή κ. Δημ. Κορρέ, την  ενημέρωση  από  τις αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές, την διαβοὐλευση  με την Τήνο (τοπικούς παράγοντες) και μετά από.....