slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νάξος: Κυνηγοί και ψαράδες διαμαρτυρήθηκαν για το παράλογο των κυβερνητικών αποφάσεων (φωτο - video)

 


Νικόδημος Λιανός - naxospress.gr
Κυριακή 24 Ιανουαρίου και ουκ ολίγοι Ναξιώτες Κυνηγοί και ψαράδες ή ψαράδες και κυνηγοί εναντιώθηκαν στην παράλογη κυβερνητική πολιτική που επιτρέπει (πχ) το κολύμπι, αλλά όχι το ψάρεμα με ψαροντούφεκο... Την βόλτα με το σκύλο και την εκπαίδευση του αλλά και την σκοποβολή , όχι όμως και το κυνήγι ... Και όπως καταλαβαίνετε όλα έχουν ένα όριο... Ε αυτή τη κόκκινη γραμμή (α.α αυτό το όριο που είπαμε και νωρίτερα) η Κυβέρνηση πριν από δύο ημέρες το ξεπέρασε. Και ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι αυτών των ανθρώπων.. Που όπως αποδείχτηκε σήμερα το πρωί είναι περισσότεροι απ ότι πιστεύουμε...Και διαμαρτυρήθηκαν με τον δικό τους ήρεμο τρόπο.... Και εξέφρασαν το παράπονό τους... Όπως αναφέρουν και στο κείμενο που διάβασε on camera και ο εκπρόσωπος των κυνηγών και ψαράδων (αλιέων) Νάξου, ο Δημήτρης Καλαβρός "Θεωρούμε ότι υπάρχει επιλεκτική στοχοποίηση σε αντίθεση με πολίτες που ασχολούνται με άλλες αθλητικές δραστηριότητες. Η αλαζονεία αποδείχθηκε ισχυρότερη της επιστημονικής λογικής και κυριάρχησαν η ιδεοληψία, η εμπάθεια, η αντιδημοκρατική νοοτροπία και ο παραλογισμός. Η πολύπλευρη δραστηριότητα κυνηγών και αλιέων, βοηθά τη φύση με ουσιαστικές παρεμβάσεις, σε αντίθεση με ανούσιες και παραπλανητικές οικολογικές καταγγελίες του καναπέ".

Βέβαια, δεν μίλησε μόνο ο Δημήτρης Καλαβρός.. Μίλησαν αρκετοί. Και εξέφρασαν το παράπονό τους. Άλλωστε, για το σύνολο των ανθρώπων αυτών είναι ένα χόμπι... Ένα χόμπι όμως που τηρείτε με ευλάβεια και είναι οι πρώτοι που θα προστατεύσουν τη φύση από τους ... λίγους κακούς που αμαυρώνουν το όνομα των κυνηγών και των ψαράδων. Γιατί σε κάθε χώρο υπάρχουν και κάποιοι που απλά θέλουν να κάνουν τη ...διαφορά, όμως εδώ κάνουν κακό σε όλους...

Τεσπα. Λίγο μετά τις 11 το πρωί, το σύνολο των κυνηγών και ψαράδων (αλιέων) του νησιού έκαναν την εμφάνισή τους στην είσοδο του λιμανιού της Νάξου. Μάλιστα, αρκετοί είχαν μαζί τους και τα κυνηγόσκυλα τους αλλά και τα σύνεργα ψαρέματος... Και ξεκίνησαν πορεία προς την πλατεία πρωτοδικείου και στη συνέχεια επέστρεψαν στη ...βάση τους. Αν και αρχικά είχαν αναφέρει ότι θα πάνε έως το Δημαρχείο, στη συνέχεια άλλαξαν δρόμο..

Η συγκέντρωση είχε διάρκεια μίας ώρας περίπου, με τους παρευρισκόμενους να τονίζουν πως αν δεν αλλάξει κάτι εντός των προσεχών ημερών, θα επανέλθουν με νέα κινητοποίηση

Να σημειώσουμε εδώ ότι την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου η Κυβέρνηση διά του αρμόδιου υπουργού κου Χαρδαλιά είχε αναφέρει: Παράταση της απαγόρευσης του κυνηγιού και του ψαρέματος. Από την παράταση της απαγόρευσης εξαιρούνται οι Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης όπου στο πλαίσιο της πρόληψης της μετάδοσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στη χώρα μας θα επιτραπεί το κυνήγι αγριόχοιρου μόνο σε αυτές τις τρεις περιφερειακές ενότητες. Στην περίπτωση αυτή το κυνήγι θα επιτρέπεται εντός της περιφερειακής ενότητας και μόνο και έως τέσσερα άτομα – δύο σε κάθε αυτοκίνητο. Σε περίπτωση παραβίασης των σχετικών όρων θα επιβάλλεται εκτός των προβλεπόμενων κυρώσεων και ανάκληση της σχετικής άδειας κυνηγιού και απαγόρευση λήψης νέας άδειας για μία τριετία. Και είχε σημειώσει ότι την προσεχή Παρασκευή 29 Ιανουαρίου θα είχαμε την νέα ενημέρωση επί του θέματος

Αναλυτικά το κείμενο που μοίρασαν και εκφράζει τις απόψεις τους

Οι Κυνηγοί και οι ερασιτέχνες Αλιείς της Νάξου, στη σημερινή συγκέντρωση, εκφράζουν την απογοήτευση και αγανάκτησή τους, για τη συνεχιζόμενη άδικη απαγόρευση κυνηγίου και ερασιτεχνικής αλιείας.

Θεωρούν ότι υπάρχει επιλεκτική στοχοποίηση σε αντίθεση με πολίτες που ασχολούνται με άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

Η αλαζονεία αποδείχθηκε ισχυρότερη της επιστημονικής λογικής και κυριάρχησαν η ιδεοληψία, η εμπάθεια, η αντιδημοκρατική νοοτροπία και ο παραλογισμός.

Η πολύπλευρη δραστηριότητα κυνηγών και αλιέων, βοηθά τη φύση με ουσιαστικές παρεμβάσεις, σε αντίθεση με ανούσιες και παραπλανητικές οικολογικές καταγγελίες του καναπέ.

Ζητάμε την άρση της απαγόρευσης μετακίνησής μας άμεσα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΥΝΗΓΩΝ-ΑΛΙΕΩΝ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝΕυχαριστούμε τον Δημήτρη Δεουδέ για φωτογραφίες από την εκδήλωσηΔεν υπάρχουν σχόλια: