slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σύλλογος Δαμαριώνα Νάξου ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ.


Σήμερα, Δευτέρα 30.03.2020 και ώρα 14:00, με πρωτοβουλία του Προέδρου του Συλλόγου Δαμαριώνα Νάξου, κ. Μανώλη Καλαϊτζή, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική σύσκεψη των μελών του Δ.Σ..
Η τηλεφωνική σύσκεψη κρίθηκε αναγκαία λόγω του αγγέλματος του θανάτου του ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ του Νικολάου, ο οποίος έχει καταγωγή εκ μητρός από το χωριό μας, τον Δαμαριώνα.
Κατά την τηλεφωνική σύσκεψη το Δ.Σ. αποφάσισε, ομόφωνα, ως ελάχιστο φόρο τιμής, τα ακόλουθα:
1. Να εκφράσει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντα, τηλεγραφικώς.

2. Στην μνήμη του, αντί στεφάνου, να δοθεί οικονομική ενίσχυση στη βιβλιοθήκη «Νίκος Γλέζος» στ’ Απεράθου της Νάξου, ή στο Ίδρυμα Στήριξης του Κέντρου Υγείας του Νοσοκομείου Νάξου.
3. Να δημοσιευτεί το παρόν στο ναξιακό τύπο.
4. Να χτυπήσουν πένθημα οι καμπάνες της ενοριακής εκκλησίας του χωριού μας.
Ο Μανώλης Γλέζος αποτελεί παγκόσμια ιστορική προσωπικότητα, γιατί ανάλωσε τη ζωή του αγωνιζόμενος με σθένος και αυταπάρνηση για ιδέες, αξίες και ιδανικά , όπως αυτές της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ισότητας, ιδέες για τις οποίες καταδικάστηκε 3 φορές σε θάνατο και πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του στις φυλακές και την εξορία.

Ο Σύλλογός μας και το χωριό μας ο Δαμαριώνας από το οποίο έλκει την καταγωγή του από την πλευρά της μητέρας του Ανδρομάχης , αισθάνονται πραγματικά υπερηφάνεια για την τιμή και την δόξα που προσδίδει στο νησί μας και στην πατρίδα μας ο Μανώλης Γλέζος.
Με κάθε σεβασμό στη μνήμη του,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο,
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Εμμανουήλ Καλαϊτζής Τζαννίνης Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: