Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019

Ψήφισμα της ετήσιας Γενική Συνέλευση της Ο.ΝΑ.ΣΗ ετήσια Γενική Συνέλευση της Ο.ΝΑ.Σ., που συνήλθε σήμερα, Κυριακή 01-12-2019, και ώρα 11:30 στη λέσχη του Συλλόγου Απεραθιτών Νάξου, Ανδριτσαίνης 51 Γαλάτσι, μετά από προτάσεις μελών και σχετική συζήτηση αποφάσισε, ομόφωνα, τα εξής:

1.       Θεωρεί απολύτως αναγκαίο και ζητά την σύνταξη χωροταξικού σχεδίου για όλη τη Νάξο, προκειμένου, να σταματήσουν οι άναρχες παρεμβάσεις στο περιβάλλον, οι οποίες αποτελούν αρνητικό παράγοντα για ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού, σε όλους τους τομείς.
2.       Να ληφθούν μέτρα για την διασφάλιση ύδρευσης του νησιού, χωρίς προβλήματα, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, εξαντλώντας κάθε πρόσφορο μέσο (αφαλάτωση κ.λ.π.), για να μην επαναληφθούν φαινόμενα σαν αυτό του 2018.
3.       Εκφράζει την ανησυχία της για την.....
αδικαιολόγητη καθυστέρηση της επέκτασης του αεροδιαδρόμου του αεροδρομίου Νάξου.
4.       Ζητά να ικανοποιηθούν, άμεσα, τα αιτήματα των ορεινών χωριών της Νάξου: α) να υπάρχει κατά την χειμερινή περίοδο συγκοινωνιακή σύνδεση, μέσω ΚΤΕΛ, τις Κυριακές και αργίες, με την πρωτεύουσα του νησιού και β) να γίνει ρύθμιση ορισμένων δρομολογίων των ΚΤΕΛ, με ώρα αναχώρησης μετά την άφιξη των πλοίων για την εξυπηρέτηση των επιβατών.
5.       Θεωρεί δίκαιο το αίτημα των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Κορώνου για επιδοτούμενο ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω της ύπαρξης, στην περιοχή, σταθμού ΑΠΕ και ζητά την άμεση ικανοποίηση του.
6.       Ζητά να στελεχωθεί το Νοσοκομείο – ΚΥ Νάξου με εξειδικευμένο προσωπικό, προκειμένου, να λειτουργεί απρόσκοπτα ως Νοσοκομείο και όχι μόνο ως Κέντρο Υγείας προσφέροντας καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες. Επιπρόσθετα, ζητά την αποσύνδεσή του από το Νοσοκομείο Σύρου και να λειτουργεί αυτόνομα με δική του διοίκηση.
7.       Να προχωρήσει άμεσα η τοπογράφηση των χορτολιβαδικών εκτάσεων στην Τ. Κ. Σαγκρίου και η όποια ενοικίασή τους, να γίνει σε αγρότες – βοσκούς της περιοχής και όχι σε επιχειρήσεις λατόμευσης και επεξεργασίας αδρανών υλικών. Η επιλογή της ενοικίασης σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις θα επιφέρει, στις περιοχές αυτές, ρύπανση του περιβάλλοντος και λοιπές καταστρεπτικές επιπτώσεις, μη ανατρέψιμες.
8.       Να γίνει ρύθμιση των δρομολογίων των πλοίων της ακτοπλοΐας, την καλοκαιρινή περίοδο,  ώστε να μην καταφθάνουν ταυτόχρονα ή με ελάχιστη ώρα διαφορά πέντε- έξι πλοία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στον ελλιμενισμό τους, συνωστισμός στο λιμάνι και ταλαιπωρία των πάσης φύσεως επιβατών. Επιπροσθέτως, πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες αναβάθμισης – εκσυγχρονισμού του λιμανιού και η κατασκευή εμπορικού λιμανιού σε άλλο χώρο.
9.       Θεωρεί αδικαιολόγητη την καθυστέρηση που υπάρχει στην πρόοδο των διαδικασιών για το ΚΕΓΕ στο ΣΑΓΚΡΙ και ζητά την επίσπευση τους πρώτον, προς όφελος των αγροτών της Νάξου και δεύτερον, για την ανάπτυξη της περιοχής.
10.   Ζητά την επίλυση των προβλημάτων του οικισμού ΑΠΟΛΛΩΝΑ, τα οποία κάθε χρόνο οξύνονται και αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και για τις καλύτερες  συνθήκες διαμονής των κατοίκων του οικισμού.
11.   Οι αρμόδιοι φορείς να προχωρήσουν στην ασφαλτόστρωση του τμήματος της οδικής διαδρομής από περιοχή ΚΑΛΑΜΟΥΡΙΑ μέχρι την περιοχή ΟΡΚΟΣ. Το τμήμα αποτελεί μέρος του οδικού δικτύου που αρχίζει από την διασταύρωση της οδικής διαδρομής που οδηγεί στην ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ και έχει, ήδη, ασφαλτοστρωθεί, μέχρι τα ΚΑΛΑΜΟΥΡΙΑ, εδώ και χρόνια. Η ολοκλήρωση του έργου θα συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των μετακινούμενων από και προς τις νοτιοδυτικές παραλίες του νησιού και θα προστατευτούν  οχήματα κάθε τύπου, όπως και τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ που δρομολογούνται στη συγκεκριμένη οδική διαδρομή, από λακκούβες που δημιουργούνται από τις βροχές και το αυτόματο πότισμα των γύρω αγροκτημάτων.
12.   Το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να λάβει τα αναγκαία μέτρα για λύση του προβλήματος της ΣΜΥΡΙΔΑΣ, για να αποφευχθούν διαμαρτυρίες από τους Σμυριδεργάτες, όπως πρόσφατα, λόγω μη ανοίγματος των ορυχείων.
13.   Καλεί τους αρμόδιους φορείς (ΔΉΜΟ, ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ) να λαμβάνουν σοβαρά υπ΄ όψιν, κατά τη λήψη των αποφάσεων τους, τα αιτήματα και τις προτάσεις των δημοτών και των Τοπικών Κοινοτήτων. Να επιλύουν τα χρόνια και προκύπτοντα προβλήματα, όπως: αποχετευτικό δίκτυο, βιολογικός καθαρισμός, ύδρευσης, αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης, όπου αυτά αποτελούνται από αμιαντοσωλήνες (ΣΑΓΚΡΙ, ΚΟΜΙΑΚΗ), δρόμος ΔΑΝΑΚΟΥ- ΛΙΓΑΡΙΔΙΑ, δημιουργία Μουσείου Ιστορίας και Πολιτισμού στην Τ.Κ. Κορωνίδας σε κτίριο το οποίο έχει δωριθεί για  το σκοπό αυτό, συντήρηση και καθαρισμός των χαντακιών και πρανών του οδικού δικτύου του νησιού, διάνοιξη και συντήρηση των αγροτικών δρόμων, λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος στη Δημοτική Κοινότητα Νάξου κατά την καλοκαιρινή περίοδο και λήψη μέτρων για την προστασία, την  προβολή και την αξιοποίηση περιοχών φυσικού κάλλους.


Με εντολή της Γενικής Συνέλευσης

           
   Ο Πρόεδρος                                                                                       Η Γ. Γραμματέας                              
  Μανώλης Καλαϊτζής                                                                              Ευανθία Ζιούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια :