slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αναφορά Νίκου Συρμαλένιου για την κατάργηση ενδοκυκλαδικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά στη Βουλή τις επιστολές του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, του Επάρχου Πάρου και του Δήμου Σίφνου, με θέμα την κατάργηση των ενδοκυκλαδικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων που επιφέρει η μετακίνηση των πλοίων «ΑΡΤΕΜΙΣ» και «ANDROS JET» και η δρομολόγησή τους στη γραμμή Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης. Ειδικότερα: δημιουργείται πρόβλημα στη σύνδεση 14 νησιών των Κυκλάδων που εξυπηρετούνται από αυτό το πλοίο (Σύρος, Κύθνος, Κέα, Σίφνος, Σέριφος, Πάρος, Νάξος, Κίμωλος, Άνδρος, Τήνος, Φολέγανδρος, Ίος, Σίκινος, Ανάφη). Εάν παύσουν τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, διακόπτεται εντελώς η δυνατότητα σύνδεσης νησιών όπως Κέα και Κύθνος με τη Σύρο, ενώ και σε περιπτώσεις όπως της Πάρου δεν θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής προς τη Σύρο.
Επιπλέον, η απουσία του πλοίου από τη γραμμή θα δημιουργήσει πρόβλημα στα νησιά που συμμετέχουν στο 13οΦεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» που γίνεται στη Σίφνο, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα άμεσης μετάβασης/επιστροφής.Τεράστιο πρόβλημα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση 14 νησιών δημιουργεί η διακοπή των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων: Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε ο Νίκος Συρμαλένιος
Ο Βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιοςκατέθεσε αναφορά στη Βουλή τις επιστολές του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, του Επάρχου Πάρου και του Δήμου Σίφνου, με θέμα την κατάργηση των ενδοκυκλαδικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων που επιφέρει η μετακίνηση των πλοίων «ΑΡΤΕΜΙΣ» και «ANDROS JET» και η δρομολόγησή τους στη γραμμή Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης. Ειδικότερα: δημιουργείται πρόβλημα στη σύνδεση 14 νησιών των Κυκλάδων που εξυπηρετούνται από αυτό το πλοίο (Σύρος, Κύθνος, Κέα, Σίφνος, Σέριφος, Πάρος, Νάξος, Κίμωλος, Άνδρος, Τήνος, Φολέγανδρος, Ίος, Σίκινος, Ανάφη). Εάν παύσουν τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, διακόπτεται εντελώς η δυνατότητα σύνδεσης νησιών όπως Κέα και Κύθνος με τη Σύρο, ενώ και σε περιπτώσεις όπως της Πάρου δεν θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής προς τη Σύρο.

Επιπλέον, η απουσία του πλοίου από τη γραμμή θα δημιουργήσει πρόβλημα στα νησιά που συμμετέχουν στο 13ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» που γίνεται στη Σίφνο, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα άμεσης μετάβασης/επιστροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: