slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Χρήστος Ροϊλός νέος Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου

Τα ονόματα των 7 νέων Διοικητών των Περιφερειών Υγείας (ΥΠΕ) ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ανάμεσά τους και αυτό για την περιοχή του Αιγαίου στην οποία τοποθετείται ο Χρήστος Ροϊλός.

Όπως είχε αποκαλύψει το ethnos.gr, η λίστα με τα ονόματα ήταν έτοιμη τα τελευταία 24ωρα και σήμερα (21/8) γίνονταν οι τελευταίες αλλαγές αφού και στην περίπτωση αυτή δεν αποφεύχθηκαν οι καραμπόλες.

Οι επτά νέοι Διοικητές των ΥΠΕ είναι:
https://www.rodiaki.gr/article/420464/o-xrhstos-roilos-neos-dioikhths-ths-2hs-ype-peiraiws-kai-aigaioy


Παναγιώτης Στάθης, ως Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής

Χρήστος Ροϊλός, ως Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου

Γεώργιος Τοπαλίδης, ως Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας

Δημήτριος Τσαλικάκης, ως Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης

Φώτης Σερέτης, ως Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας

Ιωάννης Καρβέλης, ως Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας

Ελένη Μπορμπουδάκη, ως Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

Πρόκειται φυσικά για πρόταση του υπουργού Υγείας η οποία και τυπικά θα λάβει έγκριση από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Το βιογραφικό του Χρήστου Ροϊλού

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Σπούδασε Γεωλογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Σεισμολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός του Μηχανικού.

Έχει εργαστεί ως Γεωλόγος μελετητής Υδροηλεκτρικών Έργων και ως υπεύθυνος Σεισμολόγος στον τομέα Ελέγχου Ασφάλειας και Σεισμικής Παρακολούθησης Φραγμάτων.

Ασχολείται με την πολιτική από το 1984. Ως φοιτητής διετέλεσε πρόεδρος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Πανεπιστημίου Πατρών, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ και μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου.

Την περίοδο 1991-1994 ήταν μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ και στέλεχος του Τομέα Πολιτικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας.

Το 1995 ήταν υποψήφιος πρόεδρος της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας, στο 3ο Συνέδριό της. Ίδρυσε το φιλελεύθερο forum νεολαίας «Πρόβα Πολιτικής». Το 1997 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων με το συνδυασμό του Δ. Αβραμόπουλου στις Δημοτικές Εκλογές του 1998. Από το 2000 έως το 2005 ήταν σύμβουλος του Δ. Αβραμόπουλου στο Δήμο Αθηναίων και στη συνέχεια στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης.

Την περίοδο 2004-2005 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης» και Αντιπρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικό Καζίνο Κέρκυρας». Τον Απρίλιο του 2005 ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού 'Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης - Πάτρα 2006' και το 2007 ολοκλήρωσε το έργο με την οριστική εκκαθάριση του Οργανισμού.

Από το Φεβρουάριο έως το Σεπτέμβριο του 2008 ήταν Διοικητής του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Το Σεπτέμβριο του 2008 άνέλαβε τη θέση του Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου 'Αττικόν'.
Πρόκειται φυσικά για πρόταση του υπουργού Υγείας η οποία και τυπικά θα λάβει έγκριση από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: