slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

 
Στην καρδιά της Παραλίας της Χώρας Νάξου, η «Ένωση» άνοιξε σήμερα
 Τετάρτη το δικό της εστιατόριο: το «1926»! Με τα βασικά υλικά κάθε 
λιχουδιάς να προέρχονται από τη Ναξιακή γη, το εστιατόριο "1926" σας
 περιμένει από το πρωί στις 8:00 με πίτες που θα ικανοποιήσουν και τον
 πιο απαιτητικό ουρανίσκο, ενώ από τη 1:00 το μεσημέρι μέχρι και αργά
 το βράδυ μπορείτε να επιλέξετε από ένα πρωτότυπο και ιδιαίτερα 
γευστικό μενού, που παρασκευάζεται με ιδιαίτερη επιμέλεια στην 
κουζίνα του από μια ομάδα μαγείρων και βοηθών, με επικεφαλής 
το σεφ Βαγγέλη Βενιέρη, που μίλησε σχετικά στον Aegean Voice 107.5
 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου...Όπως επισήμανε ο σεφ Βαγγέλης Βενιέρης όλα όσα 
προσφέρει το "1926" παρασκευάζονται από ντόπια, φρέσκα υλικά.



Γαλατοτυρόπιτα με γλυκιά μυζήθρα, γραβιέρα Νάξου, λευκό τυρί
 και κεφαλοτύρι Νάξου. Παραδοσιακή βυσσινάδα. Πατάτες Νάξου 
τηγανιτές με τριμμένη γραβιέρα Νάξου. Μοσχαρίσιο μπιφτέκι
 σχάρας γεμιστό με καπνιστή γραβιέρα.



Σάντουιτς με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και λιωμένη γραβιέρα.
 Φρέσκο ναξιώτικο γιαούρτι με θυμαρίσιο μέλι. Βιολογικό τσάι του βουνού.


Ιδιαίτερη και η διακόσμηση του "1926" με σεβασμό στην παράδοση 
έχοντας σε πρώτο πλάνο τη Νάξο!

Δεν θα μπορούσε να λείπει από το μενού 
το παραδοσιακό ναξιώτικο Ρόστο (χοιρινό μπούτι σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
 με σκόρδο) και πολλά ακόμη, όλα παρασκευασμένα με τέχνη και μεράκι
 για να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς, ενώ παράλληλα 
θα προβάλλουν το γαστριμαργικό πλούτο του νησιού μας!



Η βάση μας είναι τα τοπικά υλικά και πάνω σε αυτά η ομάδα της 
κουζίνας έχει δουλέψει πολύ ώστε να βγει ένα αποτέλεσμα τίμιο,
 γευστικότατο και ασφαλέστατο, υπογραμμίζει ο σεφ του "1926".



Η ατμόσφαιρα γιορτινή, στο κλίμα της 
εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς!



Ακούστε αναλυτικά τι είπε ο σεφ βαγγέλης Βενιέρης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: