slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το εκλογικό σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη


Του Χρήστου Τσαλικίδη
Για μετωπική με τον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται στη Νέα Δημοκρατία μετά τη χθεσινή συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος, στην οποία παρουσιάστηκε το εκλογικό σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε σαφές μήνυμα προς τη «σκιώδη» κυβέρνησή του ότι «οφείλουμε να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο την πολιτική μας παρέμβαση. Με στάση ειλικρινή και ανθρώπινη, λόγο συγκεκριμένο και σύγχρονο, διάθεση ενωτική προς την κοινωνία, αλλά ταυτόχρονα μετωπική προς τον πολιτικό μας αντίπαλο. Η κοινωνία περιμένει από εμάς πολλά. Δεν θα την απογοητεύσουμε».

Προειδοποίησε, μάλιστα, δια της πλαγίας, πως «οι τομείς έχουν χρέος, όχι μόνο να κάνουν καθημερινή αντιπολίτευση, όπως την κάνουν και πιστεύω πολύ αποτελεσματικά, αλλά να προετοιμάσουν την “επόμενη ημέρα”, ο καθένας στο αντικείμενό του. Και όλα αυτά να διατυπωθούν βέβαια με έναν ριζοσπαστικό, μοντέρνο και εύληπτο επικοινωνιακό τρόπο».
«Τραβάει» το αυτί των ράθυμων τομεαρχών

Η τελευταία νουθεσία κρίθηκε σκόπιμο να γίνει δημόσια διότι στο βαθμολόγιο που κρατά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για όλα τα στελέχη του κόμματος έχει παρατηρηθεί «στασιμότητα» από συγκεκριμένους τομεάρχες. Από βουλευτές, δηλαδή, που ενώ θα έπρεπε λόγω θέσης ευθύνης να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιπολίτευσης, αλλά και της πολιτικής επικαιρότητας, επιλέγουν να απέχουν συνειδητά μόνο και μόνο για να μην «τσαλακώσουν» το προφίλ τους.

Στο μπλοκάκι του Μιχάλη Μπεκίρη, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 4 ονόματα τομεαρχών που δεν δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο στα αντιπολιτευτικά τους καθήκοντα. Ήδη τους έχουν γίνει οι σχετικές προειδοποιητικές κρούσεις και θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι εφόσον δεν συμμορφωθούν, σύντομα θα αντικατασταθούν από άλλους βουλευτές.


Αυτό το σχήμα είναι που θα κληθεί να σχεδιάσει αλλά και να υλοποιήσει την επομένη των εκλογών το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο έχει ως βασικές προτεραιότητες:
τη δημιουργία 600.000 νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα σε βάθος τριετίας,
τη μείωση της φορολογίας,
τον εξορθολογισμό του κράτους,
τη στήριξη των νέων ανθρώπων,
καθώς και των πιο αδύναμων πολιτών.
Το κυβερνητικό σχέδιο

Πρωταρχικοί στόχοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως τους οριοθέτησε ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στις δημόσιες τοποθετήσεις του, είναι:
η άμεση κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για νέους κάτω των 25 χρόνων και η ένταξή τους στον κατώτατο μισθό,
να μπει τέλος στην ανομία στα πανεπιστήμια και συνάμα στους νόμους Μπαλτά, Φίλη και Γαβρόγλου ώστε η Ελλάδα να καταστεί διεθνές κέντρο εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή
και φυσικά η ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας αυξάνοντας κατά 1000 ευρώ το αφορολόγητο για κάθε παιδί.

«Το ζήτημα της υπογεννητικότητας και της μείωσης του εθνικού πληθυσμού είναι στρατηγικής σημασίας. Δεν υπάρχει μέλλον για μια πατρίδα, χωρίς πολλά ελληνόπουλα!» παρατήρησε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Οι κάλπες έρχονται»

«Οι κάλπες έρχονται. Οι εκλογές, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, πλησιάζουν. Θα είναι εκλογές κάθαρσης, αλλά θα είναι ταυτόχρονα και εκλογές επανεκκίνησης. Η χώρα διψά για αλήθεια, επείγεται να φύγει μπροστά. Ακριβώς γι’ αυτό, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, που οφείλει ωστόσο να μην είναι μόνο οργανωτική, αλλά και πολιτική. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε, όπως το κάνουμε ήδη, να προβάλλουμε, ανά τομέα, τις ρεαλιστικές, συγκεκριμένες και επεξεργασμένες θέσεις μας. Από αυτές, να αναδείξουμε εκείνες που αποτελούν άμεση προτεραιότητα. Και όλες, να τις διατυπώσουμε σε μία γλώσσα απλή και κατανοητή. Και να τις διαδώσουμε με έναν λόγο αυθεντικό, καθημερινό και πειστικό. Ποτισμένο με αλήθεια, σοβαρότητα, αλλά και με μία αισιοδοξία που να εμπνέει» κατέληξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δείχνοντας το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν όλα τα στελέχη του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: