slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Fwd: ΔΤ - Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη για την Νέα ΚΑΠ μετά το 2020.


Η Νέα ΚΑΠ μετά το 2020. «Το Μέλλον της Διατροφικής επάρκειας και της Γεωργίας στην Ευρώπη». 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκανε την ακόλουθη παρέμβαση:

 «Ένας από τους θεμέλιους λίθους της κοινής μας πορείας είναι η Κοινή Αγροτική Πολιτική. 60 χρόνια τώρα διασφαλίζει τη διατροφική επάρκεια των πολιτών της Ευρώπης και εξασφαλίζει την οικονομική επιβίωση των αγροτών μας αποτελώντας ένα σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη του Αγροτικού τομέα.

 Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, με ένα κείμενο θέσεων που συνδιαμορφώσαμε και υιοθετήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, έθεσε πρώτο σε όλη την Ευρώπη τους στόχους για το μέλλον την Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Γιατί ο αγροτικός τομέας και η βιώσιμη ανάπτυξή του είναι στο κέντρο της πολιτικής μας.

 Στο ΕΛΚ και στη Νέα Δημοκρατία χαιρετίζουμε, λοιπόν, την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Καθώς στην ουσία υιοθετεί τις δικές μας θέσεις.

 Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική για μετά το 2020 και η κατανομή των κονδυλίων για την Ελλάδα αποτελούν κομβικό σημείο για την οικονομική επιβίωση των Ελλήνων αγροτών. Που σήμερα δοκιμάζονται σκληρά από τη σημερινή κυβέρνηση και τα μέτρα υπερφορολόγησης που έχει επιβάλλει.

 Αναμένουμε, τις προτάσεις και το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με την νέα ΚΑΠ και ελπίζουμε στην ενίσχυση της θέσεων των Ελλήνων αγροτών μέσα από αυτές.»  

 

 

 




Δεν υπάρχουν σχόλια: